Lag kasser av ekstra materiale

Publisert
8. november 2015

Fanny og snekkermannen gir deg tipsene.

Tiden går så fort. Det blir fort vinter nå, en ny årstid banker snart på døren.
 
Hos oss har vi brukt der siste helgen til å forberede dvale. Vi har pakket ned trampolinen, vasket leker og lagt dem på garasjeloftet. Vi har vasket syklene med god hjelp fra guttene, som tar en krone per sykkel.
 
Generelt har vi ryddet ute og rundt huset. Sommerens prosjekt med ny, utvendig panel er bare et par bord fra å være ferdig. Akkurat i grevens tid.
 
Denne prosessen har så visst ført med seg en god del avkapp, korte og lengere lengder med panel som kategoriseres som svinn. Og i frykt for å gå tom for kledning har vi obligatorisk bestilt en god del for mye også. For gjør man ikke alltid det?

Annonse

Vedlikeholdsfritt er også levende

Vi har pusset opp i flere år nå, det vil si han har pusset hus, jeg har passet barn. Også typisk, har jeg inntrykk av. Mellom flere barn har årene gått rasende fort, et tempo som egentlig ikke passer verken familiens lynne og dynamikk.
 
Og nå – når vi så vidt kan skimte lys i den andre siden av tunnelen – virker det helt uoverkommelig å skulle begynne å ta fatt på vedlikehold av boligen og alt arbeidet som er lagt ned.
 
Derfor har vi, mine damer og herrer, valgt – hold dere fast, vedlikeholdsfri kledning. Yes! Jada! Nå skal vi bruke tiden på fritid og andre sysler.
 
Vårt panel vil gråne med tiden og skal ikke settes inn igjen. Dessuten får treverket et levende uttrykk med årringer og kvister som gir treverket en naturlig sjarm. Og så lukter det så godt av plankene.
 
Her får du tips til gulnet treverk

Lenge leve gode ideer

Jeg har en handy mann. Han har like handy venner med et nytt, inspirert blikk som ikke har sett seg dødsens mett på oppussing. 
 
Det var akkurat en slik venn som ga meg ideen, bokstavelig talt. Han spurte meg, da jeg samlet panelkapp rundt huset; – Hva skal du med alt panelet der? Du kan lage kasser av alt som er til overs. Kasser til puter, leker, hageredskap eller blomster. Og kanskje til kompost?
 
En manns skrot blir en annen kvinnes prosjekt med andre ord. Her skal det snekres!
 
Når ideen har flyttet inn, kan inspirasjonen komme på besøk. Etter å sondert et hav av inntrykk på Pinterest, gått meg vill og en tatt omvei, vet jeg omtrent hvordan avkappet mitt skal se ut som kasser.
 
Med hammer, drill, skruer og beslag i sink skal hel ved bli til mitt neste prosjekt. Det vil ikke koste en formue heller, råmaterialene har jeg allerede – de matcher jo huset også.
 
Nå er jeg stolt av meg selv. Jeg har fått ryddet på byggeplassen, spart oss for en ekstra tur på dynga, brukt opp alt vi har betalt for OG fått det som skal bli en ny kasse –lenge leve gode ideer!

Annonse

Tips og vink fra snekkeren

– Sørg for at du legger treverket luftig, opp fra bakken og under tak eller presenning. Bruk et par planker i mellom hvert lag, slik at luftingen får optimal effekt.
 
– Det kan være lurt å spare på beis, maling eller andre ting treverket er satt inn med. Akkurat vårt panel vil gråne med tiden og skal ikke settes inn igjen. Dette er bare en av fordelene med vedlikeholdsfrikledning.
 
– Pass på at du har nok svinn, hvis ikke kan det være lurt å kjøpe et par ekstra lengder slik at de går igjennom samme prosess og ser like ut. 
 
Les flere saker på Botrend her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her.