Lag påskens enkleste og flotteste kreasjon

Publisert
16. mars 2016

Kan glede både deg selv og andre.

Økologisk, takeaway påskeblomst kreasjon
 
Fort og fint uten lim, traumer og mislykkede forsøk på kreativ utfoldelse. Prøv deg på en økologisk, takeaway kreasjon som du kan ta med deg på hytta, eller gi i gave til påskeverten.
 

Tilbringer du påsken på hytta, den som er eiet eller leiet, er sjansen farlig stor for at det mangler både dopapir, mel, fyrstikker og vase til påskeblomsten. I ekte påskeånd bør du følge fjellvettregel nummer åtte; vend i tide – det er ingen skam å snu tilbake til Kiwi.

 

Og regel nummer fire, vær forberedt (på uvær og kulde, selv på korte turer), og lag din egen blomsterkreasjon. Det er fort gjort, billig og ikke minst en hyggelig aktivitet å gjøre sammen.

 

Listelykke gir deg pakketipsene til påsketuren.

Annonse

På tide å gjøre noe med det skrekkelige barndomsminnet

Av og til har jeg tenkt på hvorfor man huske visse ting fra barndommen, og andre ikke. Jeg vet for eksempel ikke hvorfor jeg husker, spesielt godt, at vi hadde ett trinn mellom to stuer i leiligheten der jeg bodde mine første leveår. Ikke var det spesielt spesielt, ikke traumatisk og ikke vanskelig, på noen måte.
 
Noe annet jeg derimot minnes med skrekk, er eggeformene i tynn plast som ble dratt frem hver påske. Formen var formet som et egg slik at du kunne legge egget inni, lukke og tegne rundt sporene i formen. Egget var selvsagt tappet for innmat og gjorde egget usannsynlig skjørt og opplevelsen spesielt nervepirrende. For å holde på et tomt egg i en hul hånd er en hårfin linje mellom himmel og helvete.
 
Vi er flinke til mye vi, men typiske klipp og lim aktiviteter har vi aldri holdt noe særlig på med. Dessuten syner jeg mammas bløff, nå som jeg er mamma selv. Tiden de trodde de skulle få mens vi satt som tente lys og tegnet på egg, ble tvert imot en tidkrevende prosjekt for de voksne. For det endte som regel i knuste egge og mislykkede forsøk på kreativ utfoldelse.
(Saken fortsetter under bildene.)
 
Fanny og guttene har laget fuglekasser – oppskriften får du her.
 
Camilla Prytz lanserer ny vasekolleksjon med tradisjonstunge Magnor Glassverk.

Alt du trenger er et kvarter

Jeg har vært på mange hytter i mitt liv, noen mer primitive enn andre. Hvert sted har sin sjarm, sin spesielle opplevelse av oppholdet.
 
Felles for opplevelsen er at du aldri riktig vet hva som møter deg, leid eller eid. For er det ikke sånn at det alltid mangler noe, enten desilitermål eller mel?
 
Det som er ganske sikkert, er at det mangler en vase. Eller en potteskjuler. Nesten garantert. Jeg slår, enda ett, slag for at man tar hva man har, gjør noe lurt, lager noe vakkert, gjør det billig og ganske enkelt. Har du ikke lim? Saks? Eller grønne fingre? Så fint, da er vi to. Men dette får du til, hvis du har et kvarter.
(Saken fortsetter under bildene.)
 
Her er sesongens utemøbler.
 
Se matbloggerens funksjonelle kjøkkendrøm på få kvadrat.

Oppskrift på påskens fineste kreasjon

For å lage denne fine kreasjonen trenger du:

  • 1 kartong med 6 egg

 

  • 1 potte med løkblomst i potte (påskeliljeløken kan fort bli for stor)

 

  • Hobbyspray (hvis du vil dekorere egget eller kartongen)

 
Sånn gjør du:

  • Knekk seks egg i to. Egget kan du jo bruke til speilegg. Skyll de tomme eggeskallene og la de tørke i et par minutter.

 

  • Klipp eggekartongen i to og bruk den delen av kartongen eggene står i. Her kan du velge kartong i forskjellige farger eller dekorere som du vil. 

 

  • Ta løkblomsten ut av potten, og løsne seks løk fra jorden. Fyll det tomme eggeskallet med jord nederst, før du putter løken ned i egget. Vann forsiktig.

 

  • Putt egget med løken tilbake i kartongen og vips har du laget en påskete «vase» med vakre vårblomster, fort og fint uten lim, traumer og mislykkede forsøk på kreativ utfoldelse.

 
Vis meg din kreasjon, da vel! Last opp bildet ditt på Instagram med hashtag #botrend og #botrendfanny.
 
God påske, og bruk solkrem.
 
Les flere saker på forsiden av Botrend her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her.