Landlig interiørluksus

Publisert
6. oktober 2015

Slik styler du hjemmet på budsjett

Malin Kvalheim (28) mener barndommen har gitt henne en lidenskap for gjenbruk.
 
Malin Kvalheim (28) viser entusiastisk frem det nyeste tilskuddet til stuen. En hjemmesnekret kontorplass, laget av over 170 år gamle planker som tidligere tilhørte en låve. Den har fått elementer av tre, kombinert med kurver og blomsterpotter i duse grå og sandfarger.
 
– Interiøret i hjemmet vårt er en blanding av nordisk landlig stil og bohem. Med innslag av marokkanskinspirerte print, forteller Malin.

Hjemmelagde kreasjoner

En miks av ulike teksturer og materialer. Der det myke møter det harde. Gjerne hjemmelagde kreasjoner. Malin trives best når hun får utløp for sin kreativitet.
 
– På begge sider av familien er det mange kreative mennesker, så det ligger naturlig for meg. Barndommen min har ført til at jeg synes det er ekstra stas å jobbe med gjenbruk.
 
Som de mange trekassene på veggene, brukt til oppbevaring. Eller frokostbrettet på sengen.
 
– Dette snekret jeg sammen av egne planker, og ben som jeg hentet fra et avlastningsbord. Hankene kjøpte jeg i en interiørbutikk. De var faktisk det dyreste med hele frokostbrettet. Og nå har vi noe ingen andre har, for en mye rimeligere penge, sier hun fornøyd.

Lille Alva er med

For fire måneder siden flyttet Malin, Marius og lille Alva på fire år inn i tomannsboligen på Vettre.
 
Ifølge Malin har huset perfekt beliggenhet, med kort avstand til naturopplevelser, strandliv og shopping.
 
På den korte tiden familien har bodd her har de pusset opp husets tre soverom, gangen og stuen. Malerkosten er blitt flittig brukt. Selv lille Alva har bidratt.
 
– Hun har vært med og malt stuen. Det var kjempestas. Jeg tror hun vil gå den samme kreative veien som meg, for hun elsker å tegne og male, sier Malin.

Annonse

Barbie-hus av pappkartong

Stor skaperglede har også moren til Malin. Familien hadde ofte verksted hjemme ved kjøkkenbordet under Malins oppvekst.
 
Her ble det produsert pynt og gaver av ting de samlet fra turer i skog og mark, eller på loppe-marked.
 
– Jeg husker godt at vi lagde Barbie-hus av en stor pappkartong, forteller Malin.
 
– Veggene ble tapetsert med tapetrester, og rommene innredet med gamle tekstiler. Doruller endte opp som bord, en foldet pute ble sofa. Her var det kun fantasien som satte en stopper.

– Bør være behagelig for øyet

Malin får utfolde seg kreativt i deres nye hjem. Og heldigvis liker Marius de fleste av hennes innspill.
 
For med utdannelse innen interiør og konseptutvikling har Malin mange gode ideer. Da kommer det godt med at Marius er en handy og tålmodig mann, som kan realisere mange av hennes prosjekter.
 
– Det viktigste for meg er at det representerer oss, og at det er en rød tråd i boligen. Når det er behagelig for øyet, kobler man av på en helt annen måte. Våre sanser og inntrykk har en større påvirkning enn det vi tror, forteller Malin.

Dette er tomannsboligen på Vettre

Fakta: Tomannsbolig over to plan, oppført i 1981.
 
Her bor: Malin (28), Marius (28) og Alva (4).
 
1. Inspirasjonskildene mine: – Jeg får inspirasjon gjennom Instagram, og kontoen min «Alvashome» skal gi inspirasjon til andre.
 
2. Mitt yndlingssted hjemme: – Jeg trives godt i stuen, spesielt i sjeselongen der jeg kan slappe av og lese magasiner.
 
3. Det jeg ønsker meg aller mest: – Mønstrede gråhvite fliser fra historiske.no til vaskerommet.
 
4. Det siste jeg skaffet til boligen: – En industriell sort taklampe til kontoret i stuen.
 
5. Kjæreste eiendel: – Min kjæreste eiendel må være benken jeg har i gangen. Den tittet jeg på lenge, før jeg tok meg råd til å kjøpe den. Jeg elsker det slitte preget den har.
 
6. Kommer aldri over dørstokken: – Aldri si aldri. Jeg tror vi alle i mer eller mindre grad blir preget av trender. Om det så er en farge eller print. Men jeg kan med sikkerhet si at jeg aldri har vært særlig glad i røde roser.
 
7. Mitt beste innredningstips: – Ikke følg trender slavisk, men ta med deg de elementene du liker og gjør det til ditt eget. Har du mye «nips», så samle dette i grupper. Det blir fort rotete med mye smått overalt. Bind boligen sammen, slik at den blir helhetlig.

 
Denne saken ble først publisert på Budstikka.no