Leilighet på 47 kvm slo prisrekorden i Asker

Publisert
19. september 2016

Prisen endte til slutt på 78,695 kroner per kvadratmeter.

En liten toroms på 47 kvadratmeter slo alle prisrekorder i Fredtunveien i  Asker, og ble til slutt solgt for 78.695 kroner per kvadratmeter.
 
Den lille leiligheten ble lagt ut med en prisantydning på 2.950.000 kroner. Salgssummen endte på 3.620.000 kroner, noe som er 670.000 kroner over prisantydningen.
 
– Det gikk over all forventning. Jeg hadde sett på hva som var blitt solgt tidligere, og i januar gikk en leilighet av samme type for 2,750.000 kroner. Denne lå en etasje opp og hadde både mer sol og utsikt, sier eiendomsmegler og partner Kine Sætre i Eie Eiendomsmegling i Asker.
 
– Det er tidenes prisrekord i dette området, legger hun til.
 
Sætre fikk raskt en indikasjon på at  leiligheten var attraktiv.
 
– Interessentlistene bygde seg raskt opp før visning. Etter to visninger var det 20 på liste. Da følte vi at vi hadde et godt grunnlag for et kjempesalg, fortsetter hun.
 
Les flere  eiendomsnyheter på  Botrends forside  her. 
 

Annonse

Interessent måtte snu

 
Allerede dagen etter første visning var prisen oppe i 3,3 millioner kroner. I budrunden kjempet tre budgivere om å få tilslaget på boligen.
 
– I tillegg snakket jeg med en visningsdeltager som var på vei for å levere et bud på leiligheten, men allerede før han var kommet til kontoret, hadde prisen oversteget det han kunne by, sier Sætre.
 
Sætre trekker frem heis og nærhet til Asker sentrum som viktige faktorer til at salget gikk så bra.
 
– Vi jobbet godt med flere interessenter tidlig i prosessen, og markedsføringen traff veldig godt. Samtidig kommer man ikke unna at det er et stort behov for små, sentrumsnære leiligheter i Asker, og at det generelt er altfor får boliger ute for salg, fastslår hun.
 
Salgsrekord på Eiksmarka-rekkehus
 

– Markedet er sulteforet

 
Tall fra eiendomsverdi viser at over 70 prosent av alle boligene i Asker og Bærum gikk over prisantydning i perioden 1. august til 15. september. Meglerne gir få boliger på markedet skylden og forteller at det blir nedringt av folk som er på boligjakt.
 
– Vi får daglige henvendelser fra interessenter som spør om det er noen flere boliger som kommer for salg, og har mange interessenter på liste, sier Sætre, og får støtte fra daglig leder i Eie Eiendomsmegling, Petter Mamen-lund.
 
– Markedet er sulteforet for boliger. Vi opplever i Asker en etterspørsel vi ikke klarer å demme opp, supplerer Mamen-Lund.
 
– Er det noen boligtyper som vanskeligere eller lettere å få solgt?
 
– Hva som går raskt og hva som går tregt avhenger av kvalitet på objekt og beliggenhet, ikke på boligtype. Det er kjøpere til alt nå, men ikke alle hus har like gode solforhold eller god standard, det er sunt at det skilles på dette, fortsetter Mamen-Lund.
 
Kommersiell tjeneste: Se hvilke boliger som er til salgs her 
 

Tror på et roligere boligmarked

 
Eie-megleren tror at vi vil se et roligere boligmarked etter hvert.
 
– Jeg tror ikke det er margin hos folk til at den brå stigningen fortsetter, jeg tror på en utflating og et aktivt og normalt marked fremover, sier eiendomsmegleren.
 
Mamen-Lund er imidlertid klar på at kommunen må bidra.
 
– Skal vi få nok boliger til folk må kommunen regulere raskere fremover, vi må få frigjort flere boliger til folk som vil bo her, da vil prisstigningen bli roligere og markedet sunnere på sikt, samtidig får kommunen økte skatteinntekter. Det er masse tomt å bygge på i veldig mange år i Asker hvis politisk behandling og byggesaksbehandling hadde vært mer effektivisert og strømlinjeformet.
 
Les flere saker på Botrends forside her. Følg oss gjerne på  Instagram  og Facebook, og gi oss tilbakemelding her. 
 
Denne saken ble første gang publisert i Budstikka.