Annonsørinnhold

Leiligheten alle ville ha

Publisert
12. desember 2017

Hvorfor ville fire familier ha akkurat den samme leiligheten?

OBOS, Fornebulandeet, Oksenøya, budrunde, visning

SPENTE: Kari-Anne Hansen Hamre (37) og Eira (1)

Kari-Anne Hansen Hamre (37) løfter Eira (1) opp på armen.

– Skal vi bo her? Kari-Anne peker på et hvitt miniatyrhus i et monter. Eira strekker seg frem mens hun gransker bebyggelsen under glasstaket. Den runde barnehånden slår begeistret ned i glasset mens hun ivrig vrir seg i mammas armer. Eira liker det hun ser.

– Vi vet akkurat hvilken leilighet vi vil ha. Det er den i førsteetasje som vender ned mot vannet, litt tilbaketrukket med gress rett utenfor stuedøren. Vi har et mål om å kjøpe barndomshjemmet til Eira i kveld, sier Kari-Anne.

I det splitter nye visningslokalet til OBOS i Forneburingen 200 er det snart klart for salgsmøte.

 

På forhånd er det påmeldt 35 interessenter som i et tregt boligmarked virker lovende for salgsstart av 45 prosjekterte leiligheter på Oksenøya.

OBOS, Fornebulandet, Oksenøya, visning, budrunde

FØRSTE ETASJE: Familien Hansen Hamre ønsker seg leiligheten i første etasje.

 

– BYGGET FOR OSS

I dag bor Eira sammen med mamma og pappa Øyvind i Hagebyen. Familien har for lengst forelsket seg i Fornebu, men med tiden forandrer behovene seg.

– Vi flyttet hit fra en leilighet i Oslo. Da vi bodde der var førsteetasje aldri aktuelt, der ville vi aldri ha bodd på bakkeplan. Nå er det omvendt. På Fornebu kjempes det om de attraktive leilighetene på bakkeplan, det er i en sånn vi vil bo i, sier Hansen Hamre.

Oksenøya 4 og 5 skiller seg ut i OBOS’ bebyggelse på Fornebu.

Byggetrinnet består av 6 lavbygg med 3 etasjer; 45 3- og 4-roms leiligheter, den minste er 64 kvm – den største 124 kvm med mulig hybelløsning.

BOR FRITT UTEN Å BO AVSIDESLIGGENDE: Flytter fra leilighet i Oslo til Fornebu.

Uteområdene rundt bebyggelsen er designet som sosiale møteplasser og skal brukes av alle som bor og bruker det naturskjønne området på Fornebu, inspirert av danske landskapsområder med siv og kyststier.

– Det er oss denne leiligheten ble bygget for, vi føler det sånn. Den har akkurat riktig størrelse, riktig uteområde, riktig beliggenhet. Vi behøver ikke bekymre oss for trafikk utenfor, selv om vi bor sentralt til det som er viktig for oss; turområder, lekeplasser og tilbud til familier med barn i alle aldre. Vi vil at Eira skal kunne springe inn og ut av boligen vi skal bo, vi vil føle oss frie uten å bo avsidesliggende. Det er her vi vil bo, sier Øyvind.

Eira har akkurat begynt i Forneburingen barnehage, en av de 5 barnehagene du kan velge mellom på Fornebulandet.

Vil du vite mer om barnehagetilbudet på Fornebu?

Familien Hansen Hamre møter opp til salgsmøtet med et sterkt ess i ermet. Øyvind har arvet ansiennitet fra sin mor som igjen har arvet den av sin far. Har noen enda eldre ansenitet?

 

OBOS, Fornebulandet, visning, Oksenøya, budrunde

FØLELSER OG FORNEBU: Familien på 3 gleder seg til å flytte til Oksenøya.

 BLIR BOENDE

– Velkommen til salgsmøtet, det første i det nye lokalet vårt. Hege Broch fra OBOS smiler vennlig til den spente forsamlingen.

Salgsmøtet går i gang foran en fullspekket sal. Her sitter det forhåpningsfulle mennesker i alle aldre – Eira som den yngste. Det surrer lavt i stemmer, det knirker i våte sko, det blas i nye prospekter. Det blir snart klart hvem som får boligdrømmene sine oppfylt.

– Er dere klare? Vi starter i dag med ansiennitet fra 1944..

– JAA! Det lyder et opprømt tilrop fra salen. Et par med en liten jente i barnevogn reiser seg og går frem til podiet mens noen klapper.

– Vi tar B5-A-102. Bestillingen lyder tydelig og kontant. Øyvind strekker seg etter en penn før Hege gratulerer den glade familien.

– Er dere helt sikre på at dere vil ha denne da?, spør hun spøkefullt.

– Helt sikre, hvis jeg klarer å slutte å skjelve, stråler Kari-Anne.

Har du samme fordelen som Eira, Kari-Anne og Øyvind?

OBOS| VISNINGSSENTER PÅ FORNEBU

Den lille familien samler papirene sine og blir ført ut av salen til inngåelse av kjøpetilbud.

Systematisk jobber Hege seg videre gjennom listen med ansenitet fra 1961, fra 1979. Det er tre andre familier som ønsker seg drømmeleiligheten til familien Hansen Hamre; noen går for andrevalget, andre avstår.

Etter tilbudsmøtet forsvinner den lille familien inn i kvelden på Fornebu. Eira sitter godt innpakket i en vognpose, vinteren har for alvor meldt sin ankomst i kveld. De skal ikke langt, på Fornebu blir de boende.

På salgsmøtet ble det solgt 11 leiligheter, men det er likevel ikke det viktigste som har skjedd i kveld.

I kveld har 11 boligdrømmer gått i oppfyllelse.

OBOS FORNEBU, Forneburingen 200, 1364 Fornebu, Tlf.: 02 333