Leilighetskamp i Asker og Bærum

Publisert
10. oktober 2016

"Alle" kniver om de små leilighetene.

Det er rift om små leiligheter i Asker og Bærum. I dagens hete marked er det ikke uvanlig å delta i flere budrunder og saumfare visninger i opptil ett år før leiligheten er i boks.
 
Spesielt trangt er det for førstegangskjøpere. I skrivende stund ligger kun fem leiligheter til under 3 millioner kroner ute til salgs på Finn.no.
 
– Det er skrekkelig dyrt å etablere seg i Asker og Bærum, sier megler i Aktiv Bærum, Karna Cecilie Svanemyr.
 
Kommersiell tjeneste: Se hvilke boliger som er til salgs her.
 

Annonse

I kveld holder hun siste visning på en 1-roms leilighet i Magnus Blikstads vei på Hosle. Enheten er på 31 kvadratmeter og ligger i underetasjen av det 24 enheter store leilighetsbygget som også er kjent som «bløtkaken». Leiligheten er prissatt til 1,9 millioner kroner.
 
– Til å ligge en etasje ned har den lyse, fine vinduer. Jeg antar at den vil gå for over 2 mill. Nettopp fordi det er så mange kjøpere som leter etter en liten leilighet, i tillegg til at den ligger i et attraktivt område, sier Svanemyr.
 
Få siste nytt fra boligmarkedet her.
 

Flere kuppforsøk

Før sommeren ble en leilighet på 33 kvadratmeter i samme leilighetsbygg solgt for 2,4 mill. En halv million over takst. En annen ble kuppet før visning – til 2,45 mill. Les mer om kupping her.
 
– Det har vært flere kuppforsøk i høst. Det er mange som ber om privatvisninger og som kommer med bud direkte til selger, sier eiendomsmegler i DNB, Rune Ugland.
 
Nylig la han ut en 3-roms med balkong i Asker for rett oppunder 3 mill. Kun timer etter at annonsen ble publisert, ble leiligheten solgt for 550.000 kroner over prisantydning.
 
– Kjøpere er veldig bevisste i dagens marked. De vet hva de vil ha, og har objektet god standard, riktig beliggenhet og balkong, selges de raskt. Det er mange som er villige til å strekke seg langt hvis de faller for objektet, sier Ugland.
 
Les også: Dette er grunnen til de stive boligprisene i Asker og Bærum.
 

For noen dager siden gikk også en 2-roms på Korpåsen i Asker unna før visning. Direktebudet til selger var på 2,85, kun 50.000 kroner over prisantydning. Fra da leiligheten ble kjøpt i 2014, hadde prisen økt med nesten 600.000 kroner.
 
– Den ble forsøkt solgt for to uker siden. Da hadde vi en visning med flere interessenter, men ingen budgivere. Vi hadde gått høyt ut i pris, så da selger fikk et direkte bud som samsvarte med prisantydningen, valgte han å selge, sier Ugland.
 
Han anbefaler likevel alltid å avholde visning, og mener at både kupping og lokkepriser er altfor fremtredende i dagens boligmarked.
 
– Det er egentlig dårlig meglerarbeid når man bommer så mye, og vi ønsker å komme bort fra dette, sier DNB-megleren.
 
Boligprisene steg med 0,9 prosent i september.
 

Investorer driver prisene oppover

Det er flere grupper som kniver om de samme leilighetene. For både førstegangskjøpere, pendlere og investorer er de små leilighetene gull verdt. Nettopp fordi det er så få av dem.
 
– Det er også en god del foreldre som kjøper til barna sine. Det gjør at prisene presses ytterligere, sier Rune Ugland som presiserer at små leiligheter selger godt uavhengig av sesong.
 
Før visingen på Hosle har megler Karna Cecilie Svanemyr fått flere henvendelser fra investorer.
 
Torsdag la regjeringen frem et nytt forslag nettopp for å unngå boligspekulasjon. (Les mer om det her)
 
– Det er veldig lite å velge blant under 3 millioner. De fleste har vært på visninger i lang tid, sier Stian Holmen-Jensen i Privatmegleren.
 
Midt i høstferien ble en leilighet på 33 kvadratmeter på Høvik solgt for 2,6 mill – 300.000 kroner over prisantydning. Et ryddig borettslag, balkong og solrikt fellesområde i et område hvor det er mangel på små leiligheter, gjorde utsalget, ifølge Holmen-Jensen i Privatmegleren.
 
– De unge tar jo ikke høstferie, så vi merket ingen forskjell. Men det legges ut enda mer neste uke. Da er det en god miks av alle typer enheter. For vi ser at alt går bra, enten det er et hus til 17 millioner eller en leilighet til 2.
 

Les flere saker på Botrends forside.
 
Kontakt oss her, og følg oss på Facebook og Instagram under Botrend.no.