Leken og lekker hage

Publisert
6. oktober 2017
Tekst av
Kristine Nytrøen

Et udefinert uteområde, ugress og skygge preget eiendommen i Vollen da Carina og Terje Aas kjøpte den i 2014. Nå har familien på fire endelig fått drømmehagen.

Da paret kjøpte den 1,4 mål store eiendommen for få år siden, hadde de en stor jobb foran seg.

Huset skulle gjennom en stor renovering, men med to små barn i hus, var det vel så viktig med et brukbart uteområde. Men hagen var uoversiktlig, gjengrodd og glemt.

Grus og gress gikk over i hverandre, trær skygget for både sol og utsikt, og hagen manglet en naturlig inndeling av soner.

Annonse

Med et budsjett på 400.000 kroner og en klar formening om hvordan det skulle bli, gikk de i gang med renoveringen. Om lag 60 trær ble hugget ned, den daværende terrassen ble revet, og hagen skulle bygges opp igjen.

Se resten av Carina og Terjes hjem her.

Et stort uteareal var viktig for familien, og en 90 kvadratmeter stor terrasse ble derfor bygget rundt huset.

– Denne terrassen er større enn vår første leilighet, ler Carina.

Saken fortsetter under bildene. 

 Stor plass

Carina og Terje har delt terrassen inn i naturlige soner for ulike formål. Utenfor kjøkkenet har paret en spiseplass i skyggen, hvor familien samles til middag gjennom hele sommeren.

Frodig og fargerik oase

I tillegg har Carina innredet en liten sofakrok i samme ende, for å kunne nyte kveldssolen så lenge den er på tomten.

På terrassen foran huset har de innredet med en stor sofagruppe, i tillegg til en større spisegruppe med tanke på gjester.

– Vi er sosiale mennesker, og det var viktig med stor nok plass til å ha mulighet for besøk, forteller Carina.

Saken fortsetter under bildene. 

I vår asfalterte også paret gårdsplassen, for å definere uteområdene ytterligere.

Det sørget for en sammenheng mellom gårdsplass, hus og hage, i tillegg til å være et fint område for jentene å sykle og leke med kritt. En stor del av hagen for øvrig er også dedikert til jentene.

Med egen lekestue, stor trampoline, sandkasse og sklie, har Emilie og Celine nok av plass å boltre seg på.

– De er glad i å være ute, og har alltid noe å finne på. Blant annet er de glad i å plukke bær fra hagen, for så å lage syltetøy av det inne i lekestua. Det blir litt av et søl, men de har det veldig gøy, ler Carina.

Tidløst

Interiør og oppussing har Carina alltid vært opptatt av, og terrassen er stilrent innredet med tidløse møbler og lyst interiør.

Med puter i ulike farger, et neongult statementmøbel og grønne planter, har terrassen fått et sommerlig preg.

– Jeg har absolutt ikke grønne fingre, og jeg skal innrømme at det er litt jobb med å vedlikeholde 1,4 mål tomt, men derfor har jeg i stor grad valgt plastblomster på terrassen. De er vedlikeholdsfrie og praktiske, og de tåler vær og vind i tillegg til å være fine, tipser hun.

Les mer på forsiden av Botrend og følg oss i sosiale medier her. Lurer du på noe? Send oss en e-post!