Leter etter kjøper til Norges dyreste bolig

Publisert
1. juni 2016

47,7 millioner for ærverdig pensjonat på Tjøme.

I et halvt år har den unike eiendommen på 57 mål vært til salgs på Tjøme. Den troner øverst på listen over Norges dyreste boliger akkurat nå – i det åpne markedet vel og merke. 
 
– Vi har ikke dårlig tid, og vi ser at markedet for dyre eiendommer kommer mer og mer, sier seniormegler og partner hos Nordvik & Partners, Terje Tinholt til Botrend.
 
Få med deg siste nytt fra boligmarkedet på Botrend her.
 
 

Annonse

Sammen med Børre Gåsvær er det han som nå selger det ærverdige pensjonatet «Baldershage» på vegne av fire arvinger.  
 
– Det er et spesielt objekt fordi det er en stor eiendom med stort utviklingspotensiale. Men vi er i en prosess med kommunen hvor vi avventer hva som er mulig å gjøre, sier Tinholt.
 
Når nybyggene i Bjørvika skal selges, fristes kjøperne med norsk design.
 

Store utviklingsmuligheter

Hovedboligen ble oppført i sveitserstil i 1900. Det skal opprinnelig ha vært skipsrederresidens før det ble tatt i bruk som pensjonat.
 
Rundt pensjonatet er det opparbeidet plen og beplantning, i tillegg til store deler uberørt natur hvor det tidligere ble drevet gårdsbruk. En lang strandlinje med svaberg, sandstrand og en gammel steinbrygge, trekkes også frem som unike kvaliteter.
 
Ifølge Tinholt er det både privatpersoner og eiendomsutviklere blant interessentene. Det er eiendommens fire bruksnumre som gir store utviklingsmuligheter.
 
– Man kan enten dele den inn i fire eiendommer, eller på sikt utvikle det til både faste eiendommer, flere boligtomter eller fritidseiendommer. Men vi må få avklart situasjonen med kommunen før vi vet mer om hva som kan gjøres, sier Terje Tinholt i Nordvik & Partners.
 
I dag er eiendommen uregulert, men det foregår en prosess med Tjøme kommune om hva som kan gjøres. 
 

Den lave renten fører til økte eiendomsinvesteringer

Du kan lese mer om boligpriser på Botrend her. 
 
– Vi har god tid og ønsker en god pris. Men mest av alt handler det om at vi treffer den rette personen som er villig til å kna den litt, sier Tinholt som presiserer at markedet for dyre boliger er med dem.
 
– Vi er nå i en situasjon hvor renten er lav, og hvor den kommer til å være det i overskuelig fremtid. Det gjør at det er mye bedre å plassere pengene i fast eiendom fremfor å sette dem i banken. Det er grunnen til at vi har solgt flere av de dyre eiendommene i det siste.
 
Markedet for eiendommer fra 20 millioner kroner og oppover utarter seg annerledes enn det generelle boligmarkedet. Salg kan ta måneder og år, og for en strandeiendom på Nesøya i Asker skulle det ta hele 6 år. Flere unike eneboliger i denne prisklassen kan du også lese mer om her.
 

Moderniseringsbehov

Eiendommen består av «Baldershage» pensjonat på ca. 382 kvadratmeter, et 184 kvadratmeter stort gjestehus og en liten tollvaktbu – alle oppført på begynnelsen av 1900-tallet.
 
I tillegg medfølger to boder, en låve og et brønnhus. Hovedhusets standard er enkel, mens tilleggsobjektene skal være modne for utskiftning.
 
Se hvordan eiendomsmegleren totalrenoverte 70-tallshuset på to måneder.
 
– «Baldershage» er et meget sjarmerende hus i seg selv som det også kan gjøres mye med, sier Tinholt som mener det ikke vil skremme en potensiell kjøper.
 
– Vi er vant til at folk vil endre litt. Vi er også vant til å være tålmodige når det gjelder salg av slike kostbare eiendommer. Er man tålmodig får man også et bedre bud. Det har aldri gått fort å selge en eiendom til 48 millioner.
 
Les mer på forsiden av Botrend her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her.