Linn innredet huset rundt spisebordet

Publisert
2. september 2016

Betongbordet la føringene for resten av hjemmet.

Fra en liten leilighet på 50 kvadratmeter på Skøyen, til et stort og romslig hus i  Vollen.
 
Forandringen er enorm.
 
For flere år siden, før tanken på hus i det hele tatt var påtenkt, lot Linn seg merke av det enorme betongbordet i en butikkutstilling i Lillestrøm.
 
Siden ble det aldri glemt.
 
I dette huset har alle rom betong
 

Annonse

Da nøklene til huset i Vollen ble overlevert for et par år siden og paret skulle innrede hjemmet, visste Linn nøyaktig hva hun skulle starte med.
 
– Det måtte bli det bordet. Det sto utstilt med hvite stoler, og jeg så nøyaktig for meg hvordan jeg også ville ha det. Dermed ble det grunnlaget for resten av huset, forteller hun.
 
Dette hjemmet ser ut som et hotell

– Lampene er viktig 

 
Selv om hjemmet ikke beskrives som minimalistisk, er det lite nips å se hos Linn.
 
Hos henne er det andre ting som står for stemningen.
 
Ida Svege planla huset rundt møblene

– Lamper synes jeg er veldig gøy. Det tilfører mye til et rom. Lampene over spisebordet fra Lightryears er to av mine favoritter. Når man innreder et hjem er det viktig med et personlig preg og noe som gir stemning. For min del er det lampene som gjør den jobben, sier hun.
 
I TV-stuen har hun en marokkansk-inspirert lampe som gir mye spill på veggene på kveldstid.
 
Valgte ferdighus – endret alt
 
– Den gjør mye ut av seg og er også grunnen til at vi ikke har sett bilder som en nødvendighet for å fylle veggene, sier hun.

Lette på Fornebu

 
Beliggenheten var også viktig for paret.
 
 
Fordi Linn er flyvertinne, var det viktig med tilgang til flytoget, og fordi Eirik jobbet i  Drammen, ble det naturlig å se på hus på vestkanten av byen.
 
 
Familien flyttet til bobåt på Fornebu
 

 
I tillegg var det avgjørende med tilgang til sjøen.
 
Les hvordan industridesigneren skapte sitt eget hjem.
 
– Jeg hadde sett for meg leilighet på  Fornebu med alt i umiddelbar nærhet. I over ett år var vi på utkikk etter noe passende. Da ingenting dukket opp og det gikk opp for meg hvor mye mer plass vi kunne få litt lenger ut for samme sum som en 100 kvadratmeter stor leilighet på Fornebu, ble valget enkelt og Eirik fikk det som han ville, smiler hun.

Ønsker å bygge

 
De tenkte aldri tanken om å bygge selv, men nå som de allerede har vært igjennom huskjøp en gang, er Linn kommet på andre tanker.
 
Se hvordan Kathrine Sørland innreder hjemmet.
 
– Vi trives veldig godt her vi er nå, men skulle situasjonen tillate det, tror jeg vi kommer til å bygge en gang i fremtiden. Å være med på prosessen og ta alle bestemmelsene selv i forhold til rom og vegger, skulle jeg gjerne gjort. Men kanskje blir det hytte i stedet, sier hun.