Maria Høili selger herregården i Lier

Publisert
3. mai 2016

For 40 millioner kan den bli din.

Millardærdatter Maria Høili selger herregården i Lier. Det er Christian L. Mathiesen i Nordvik & Partners som skal selge boligen på oppdrag fra Maria Høili.
 
Taksten på den store gården er foreløpig ikke satt, men Maria Høili har en formening om at 40 millioner kroner er en riktig pris.
 
Gården i Lier er den andre eiendommen Høili nå selger. Nylig solgte hun hytta i Kragerø solgt til 15,5 millioner på det lukkede markedet. 
 
– Vi har fått inn en investor og skal starte selskap i L.A. Vi var der nettopp og skal tilbake igjen i slutten av måneden for å titte etter lokale. Vi har god kontakt med Moods of Norway-gutta, så de hjelper oss med kontakter og områder. Vi har gode støttespillere med på laget, sier Maria Høili.
 
Tanken bak salget er å kjøpe en mindre pendlerleilighet i Oslo og et hus i L.A. Det er smoothie- og juice-selskapet «Pretty Smooth», som Høili driver sammen med samboeren, som er bakgrunnen for at de nå kommer til å pendle til USA fremover. 
 
– Det er kjempegøy, og vi gleder oss veldig til å ta fatt på livet i L.A. Vi må prøve oss litt frem, sier Maria Høili til Botrend.
 

Annonse

– En mulighet vi ikke kan gå glipp av

Maria Høili og familien planlegger nå å pendle til L.A. i ett år før de eventuelt kjøper ny bopel der. De har planer om å etablere utsalgssted og maskineri for «Pretty Smooth» nær Venice Beach i Santa Monica. 
 
– Det er en mulighet vi ikke kan gå glipp av. Hvis vi lykkes der borte, vil vi lykkes her hjemme også, det vil gi en positiv ring-effekt, sier Høili som vil opprettholde en pararell produksjon her hjemme via Egge gård i Lier. 
 
 
– Det skal ganske mye til å synliggjøre oss i markedet her hjemme, det er vanskelig å kjempe mot de store som selger til en rimeligere pris enn oss, sier Høili.
 
Hun forteller at det ikke var en enkel besluttning om å selge gården, men at det var nødvendig for å lette på samvittigheten.
 
– Jeg har dyr og ting som skal følges opp, og vil ikke at det skal forfalle. Det er en fantastisk gård, men det krever mye jobb og vedlikehold, derfor er jeg også avhengig av å finne den rette kjøperen. 
 
Salgsannonsen er foreløpig ikke lagt ut, og Høili sier at hun vil teste den i markedet. Hennes erfaring fra eiendomsmarkedet tilsier at det vil ta tid før et eventuelt salg, men at hun er optimistisk.
 
– Får jeg det jeg vil ha, selger jeg. Men ikke til enhver pris.
 
Eiendommer fra 20 millioner kroner og oppover er ikke lettsolgte, ifølge flere eiendomsmeglere Botrend har snakket med. Sist uke så vi på Asker og Bærums dyreste boliger, hvorav en bolig på Nesøya har ligget ute i markedet i flere år. 
 
Dette skjer samtidig med at stadig flere boliger kuppes før visning som en følge av desperate boligkjøpere, mener ekspertene.

– Et pusterom fra den støyende hverdagen

Europris-arvingen Maria Høili er selv oppvokst på gård i Fredrikstad før hun flyttet til Lier som elleveåring.
 
Som voksen savnet hun den gode oppveksten på landet og ønsket dermed at de tre barna på 2, 3 og 11 skulle få oppleve det samme.
 
På den 160 mål store tomten i Lier har de hatt både høner, hunder, katter, alpakkaer og fiskedam med koier utenfor stuedøren. Samt en stall med flere hester.
 
– Jeg ble leid inn av broren min for å gjøre interiørjobben med huset før de skulle flytte inn. Vi rev alt utenom skallet og bygde det opp fra bunnen av. Det var en utrolig morsom jobb for jeg fikk bestemme alt, og så endte jeg jo opp med å bo her selv! sa Maria Høili til Botrend tidligere i år.
 
 

Annonse

 
Gården i Lier er det Høili selv som har innredet og pusset opp – først på oppdrag fra broren, før hun endte opp med å bo der selv. Totalrenoveringen tok ett år, og store deler av materialene ble hentet inn fra utlandet. Detaljene kan du se i reportasjen her.
 
I fire år drev Maria Høili interiørforretningen M. H. Interiør og KARE Oslo i Bygdøy Allé. Maria Høili bekrefter til Botrend at hun hun kommer til å fortsette med interiørbaserte oppdrag innenlands og utenlands fremover.
 
Les flere saker på forsiden av Botrend her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her.