Megler: – Helt vanvittig

Publisert
14. november 2016

800 interessenter for det nye boligprosjektet Biterudhagen i Asker.

Et splitter nytt boligprosjekt i  Asker har fått boligkjøperne til å valfarte til kommunen.
 
Hele 800 interessenter satte seg på liste i forkant av at   Biterudhagen  ble lagt ut for salg i begynnelsen av november.
 
Les eiendomsnyheter her
 
 
 

Annonse

– Det er helt vanvittig. Og dette har skjedd uten at vi har annonsert noe, foruten en lenke på Facebook, forklarer ansvarlig eiendomsmegler for prosjektet Ingunn Iselin Husebø i DNB Eiendom Nybygg.
 
I slutten av oktober var det tomtevisning, og megleren anslår at 120 par møtte opp. Dagen etter, i pøsende regn, dukket nye 30 opp.
 
Ved salgsstart 2. november ble 36 av 42 enheter solgt.
 
– Nå er det bare seks rekkehus igjen. Leiligheter og eneboliger er utsolgt, sier Husebø.
 
Enorm pågang – fremskynder salget
 

Beliggenhet avgjørende

Prosjektet inneholder 32 rekkehus, fire eneboliger i kjede og seks leiligheter.
 
Boligene ligger en kilometer fra Asker sentrum, inntil lysløypa og nær Solvang skole. Beliggenheten har hatt mye å si for de 800 interessentene.
 
– Det er i all hovedsak barnefamilier som er i kjøpegruppen, og noen som har tatt med seg besteforeldrene. Mange føler nok at dette har alt; det er nærheten til marka og samtidig til skolen og sentrum med kommunikasjonsmulighetene både til Oslo og Drammen, sier Husebø.
 

For få slike boliger

Dagens boligmarked er preget av en mangel på mindre boliger,  da spesielt rekkehus og leiligheter.  Det er stor etterspørsel og lavt utbud.
 
– Det er nesten ikke lagt ut noe, og det er marked for flere slike prosjekter. På leilighetene i Biterudhagen var det et voldsomt trykk, sier Husebø.
 
Det finnes flere eksempler på at desperate  boligkjøpere har stått i kø  for å sikre seg drømmeboligen.
 
Alle enhetene i prosjektet selges til fastpris, mellom 5.720.000 millioner kroner for de rimeligste rekkehusene til 8.1 millioner kroner for eneboligene. Et garasjeanlegg under jorden gjør at tunet blir bilfritt.
 
Solgte 11 tomter på en dag
 

Oppgang

Stadig flere nordmenn kjøper seg  splitter nye boliger.
 
– Salget har nå hatt en vekst helt siden juni 2014 når vi ser på 12 måneders endringen. Den er på 13 prosent, og er sånn sett det nest beste tredje kvartalet vi har registrert siden målingen startet i 1999, ifølge Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening.
 
Råd til deg som kjøper helt ny bolig