Megler Thøgersen spår samme prispress i 2016

Publisert
23. desember 2015

Tror på samme trøkk og samme prispress.

I en serie denne romjulen har vi bedt eiendomsmeglere i Asker og Bærum om å komme med sine spådommer for boligmarkedet i 2016. 
 
Daglig leder av Eie Eiendomsmegling i Asker, Petter Mamen-Lund, og Nordvik & Partners eier, Nils O. M. Nordvik, har allerede kommet med sine spådommer. 
 
Nå er det Morten Thøgersen, daglig leder i Privatmegleren Thøgersen og Partnere i Sandvika. Han har over 40 års erfaring med å selge eiendom i Asker og Bærum. 
 
– Slik jeg ser det vil ikke 2016 prismessig være forskjellig fra 2015. Jeg tror det vil være noenlunde samme trøkk og samme prispress, sier han. 
 
Les flere saker på Botrends forside her. 

Samme tendens

 
Thøgersen tror at tendensen som har vist seg i 2015, vil fortsette også utover 2016. 
 
Med det mener han at folk fortsetter å være selektive og søke objekter som er sentrale i forhold til kommunikasjon.
 
– Dette vil forsterke seg. Da T-banen ikke gikk til Kolsås, så merket man det på prisene langs denne ruten. Dette forandret seg straks banen begynte å gå igjen, sier han. 
 
Ansatte hos Privatmegleren får, i følge Thøgersen, ofte tilbakemeldinger om at det ville vært uaktuelt å kjøpe bolig her, om det ikke var for kort avstand til t-banen og god kommunikasjon til hovedstaden. 
 
– Å ha en rimelig avstand mellom bolig og kommunikasjonsmiddel er veldig viktig for kjøpere. Mange er ikke avhengige av å ha bilen til jobb, sier den erfarne megleren. 
 
Også Edvard Chapsang i Eie Eiendomsmegling tror på fortsatt press i pressområdene. 
 
– Hvis vi snakker om vekstområder, tror jeg Bærum Vest og Asker vil hente inn noe av den prisforskjellen som er mot Bærum Øst innen få år. Også har jeg personlig tro på at Heggedal kan vokse til et flott sentrum, spår Chapsang. 
 

Krever god standard

 
Thøgersen opplever også at kjøpere er selektive når det gjelder boligens standard.  
 
Hvis kjøkken og bad er umoderne, så nøler kjøperne og er tilbakeholdene. En mulig årsak kan være at disse kjøperne ofte er mellom 28 og 35 år, der begge jobber, de har små barn og er ikke like innstilt på oppussing som de kanskje var for 10-15 år siden. 
 
– Dette gir sitt utslag i prisene, vi har sett det i flere år og vi nok se det fremover også, sier Thøgersen. 
 

 

Annonse

God høst

 
I likhet med resten av meglerbransjen har Thøgersen og kollegaene hos Privatmegleren opplevd en god høst og prisvekst mot slutten av 2015. 
 
– Vi var bekymret for at det ikke var nok boliger for salg i november, men det endte godt. Hovedoppgaven vår nå, er å sørge for at vi har nok salgbare objekter klare i januar, forklarer han. 
 
Prismessig blir det ofte et løft i januar.
 
– Mange tror at det ikke er gunstig å vise frem boligen på vinteren fordi man ikke få sett hage og uteområder, men vi opplever det annerledes. Kjøperne er der i januar og februar, sier Thøgersen. 
 
Når det er lav rente, er det mange som benytter muligheten til å komme seg videre på boligmarkedet.
 
– For eksempel fra leilighet til rekkehus, eller fra rekkehus til enebolig. Er det mange budgivere, så presser dette selvfølgelig prisene opp, sier Thøgersen.
 

Vedvarende press

 
Så lenge Bærum kommune ikke frigjør flere områder for utbygging og bygger flere boliger, så vil presset på boligmarkedet her vedvare, mener Morten Thøgersen.
 
– Det er mange som ønsker å flytte hit, både barnefamilier og eldre. Vi opplever stort press på områdene i Bærum øst, mange kommer fra Oslo vest og til Eiksmarka, Østerås og andre steder i Bærum øst. Det er et bedre tilbud for eldre i Bærum enn i Oslo, og mange påpeker dette som hovedgrunn når de kommer flyttende. For eksempel mener mange at helsetilbudet er bedre i Bærum, sier han. 
 
 
Petter Mamen-Lund mener Asker må tilrettelegge bedre for boligutbygging.
 
Nils O. M. Nordvik tror prisoppgangen i 2016 vil bremses.