Meglere reagerer på prishopp

Publisert
29. oktober 2015

Bærum kommune har tredoblet prisen på megleropplysninger.

 
 
På kort tid har Bærum kommune økt prisen på megleropplysninger med ca. 350 prosent.
 
– Dette fordyrer selgers kostnader ved salg, sier Vegard Antonsen i Privatmegleren.
 
 
Les flere saker på Botrend her. 
 
Les hva meglerne sier om tidspunkt for salg av boligen din
 
Les om eneboligen på Høvik som gikk en million over takst. 

Sterke reaksjoner

 
– Det har vært en kraftig økning som selger da må betale. Dette fordyrer selgers kostnader ved salg, sier seniorpartner og megler Vegard Antonsen i Privatmegleren Thøgersen og Partnere.
 
Antonsen forteller at de tidligere har fått informasjon om kommunale avgifter og eventuelle oljetanker på eiendommene. Nå er dette utelatt fra megleropplysningene.
 
– Tjenesten har blitt dårligere og vesentlig dyrere. Med en slik kraftig prisøkning burde man i hvert fall kunne forvente å få de opplysningene man fikk før, fastslår han.
 
Privatmegleren i Sandvika er imidlertid ikke de eneste som reagerer på kommunens prishopp.
 
– Vi i Krogsveen er tilsvarende overrasket over det ekstreme prispåslaget som er kommet. Kommunale kostnader skal reflektere de reelle utgiftene som kommunen har, så det hadde vært spennende å høre hvordan de forsvarer dette, sier daglig leder Håkon Dybvad i Krogsveen Bekkestua.

– Har ligget lavt

 
– Det har ligget veldig lavt og mer eller mindre uforandret i mange år. Nå har vi økt prisen for å komme opp på tilsvarende nivå som andre kommuner, og det er det som er hovedgrunnen, sier geodatasjef Kjell Berge i Bærum kommune.
 
Den siste tusenlappen ble puttet på da kommunen valgte å benytte seg av et eksternt formidlerforetak.
 
Les også at det er økt interesse for dyre boliger. 
 
– Det er fordi dette innebærer en del praktisk arbeid, og vi finner det derfor hensiktsmessig å bruke sånne foretak. Dette er helt vanlig for kommuner, sier Berge, og fortsetter:
 
– Det produktet som leveres i dag er lik det som ble levert tidligere bortsett fra at opplysninger om kommunale avgifter ikke følger med. Det er en beslutning som ansvarlig instans i kommunen står bak, avslutter han.
 
Fra annet hold i kommunen får Budstikka opplyst at informasjonen om kommunale avgifter er å finne på huseiers siste faktura. Det er en av grunnene til at informasjonen ikke er tatt med.
 
– Kort fortalt er svaret på spørsmålet at informasjonen er tilgjengelig for selger. Når det gjelder informasjon om oljetanker så er kommunens register begrenset, og er derfor ikke kvalitetssikret informasjon, sier avdelingsleder Øystein Nyborg for myndighet og service i Bærum kommune.
 
Denne saken ble første gang publisert i Budstikka. 

Annonse