Milepæl for Tøyen-leilighet

Publisert
27. mai 2016

Leilighet gikk én million over takst på Enerhaugen.

 
– Dette er en milepæl på Enerhaugen, sier eiendomsmegler Keven Frantzen hos Privatmegleren Solli og Partnere i Asker som sto for salget.
 
Prisantydning på selveierleiligheten i Smedgata 35 A var på 3.990.000 kroner. Den ble til slutt solgt for 4.950.000 kroner.
 
– Prismessig er dette helt utrolig – en milepæl, rett og slett. Det baner vei for andre boliger i området, sier Frantzen.
 
Botrend   gir deg det siste om  eiendomsnyheter  i Stor-Oslo. 
 

Hett marked 

 
Dette sier svært mye om   boligmarkedet    i hovedstaden, og spesielt presset på leiligheter.  Utbudet er lavt, samtidig som det er mange kjøpere i markedet.
 
Frantzen hadde tro på leiligheten på Enerhaugen, som det var stor interesse for i forkant, men innrømmer at han ble overrasket.
 
– Jeg hadde en forventning på forhånd, men hadde aldri drømt om at den ville gå så høyt, sier han.
 
Over 30 personer møtte opp på visning, 20 sto på liste og syv kjøpere deltok i budrunden.
 
Rekkehus steg med 820.000 kroner på to år
 

Traff mange

 

3-romsleiligheten er nyoppusset og ligger i en klassisk bygård på Tøyen fra 1898. Oppgraderingen har ført til at selger har fått frem originale detaljer, samtidig som at leiligheten er modernisert med lekkert kjøkken og bad.
 
– Denne traff veldig mange, og det var flere som ble bergtatt av den bohemske stilen. Det var et bredt spekter av interessenter. Dessuten er Enerhaugen et stille og rolig område på Tøyen, så til sammen var dette en fin pakke, sier Frantzen.
 
Loftsleilighet uten heis gikk 700.000 over takst

Annonse

Forsøkt kuppet

 
Den siste tiden har fenomenet  kupping  bredt om seg i Stor-Oslo.  Det handler om desperate boligkjøpere som ønsker å sikre seg en bolig før første visning, og derfor tilbyr selger en sum før fellesvisninger.
 
I Asker lå nylig en leilighet ute i det  åpne markedet i bare tre timer,  før megler fikk beskjed fra selger om at den var solgt.
 
Også på Enerhaugen ble leiligheten i Smedgata forsøkt kuppet.

 – Flere prøvde seg, men vi ønsket å gjennomføre visningene. Derfor avslo vi tre henvendelser, og det er vi glade for nå, forklarer Frantzen.
 
Om årsaken til at det endte én million over takst, peker eiendomsmegleren på flere faktorer.
 
– Det skyldes nok en sold presentasjon hvor vi fikk frem boligens tekniske detaljer, sjarme og identitet, men også at markedet fortsetter å stige. Dessuten er det få sammenlignbare objekter i området. Her la vi på litt ekstra for ikke å prise for lavt i utgangspunktet, forklarer han.
 
Solgte 12 boliger før de kom på markedet 
 

For få nye boliger

 
Presset på leiligheter fortsetter i Oslo, og det bunner i mangelen på  nye boligprosjekter.
 
Det bygges nå 5-7.000 færre boliger en det er behov for i Oslo, ifølge administrerende direktør Per Jæger i   Boligprodusentenes forening.
 
– De aller rimeligste boligene starter nå på nær 2,5 millioner kroner. Vanlige folk med vanlige jobber har snart ikke råd til boliger i pressområdene, sier Jæger til  DN.
 
Administrerende direktør i Privatmegleren, Grethe Meier, mener boligmarkedet er ute av kontroll.
 
– Tilbudet er ekstremt lavt. Ingen selger før de har kjøpt. Når nybygg og brukt koster tilnærmet det samme viser det at boligmarkedet i Oslo virkelig er i ubalanse. Jeg må si jeg er oppriktig bekymret, og ser ingen lys i tunnelen, sier administrerende direktør i Privatmegleren, Grethe Meier til  Dagens Næringsliv.
 
– Prisene i Oslo kommer trolig til å stige mer enn ti prosent i år, neste år og året etter der igjen, hvis det ikke skjer noe dramatisk, sier hun  til avisen
 
Les flere saker på Botrends forside her. 
 
Tips eller tilbakemelding? Send oss en e-post.