Viderefører 40 år gammelt livsverk.
Nå er det Erik Braarud som har tatt over stafettpinnen.
– Det var helt tilfeldig at jeg fikk vite at Kurt skulle gå av med pensjon og selge verkstedet. Vi kjente hverandre ikke fra før, men fikk raskt en god tone, forteller han.
Annonse
Drev bedriften sammen
Avtalen om overtagelse ble inngått for halvannet år siden, men fordi Kurt Strømme nølte med å gi slipp på livsverket, og Erik Braarud gjerne ville benytte muligheten til å reise, gikk det nok et år før overtagelsen.
I fjor høst tok Erik Braarud over, og sammen drev de bedriften til Kurt Strømme gikk av med pensjon tidligere denne måneden.
Gode tider for møbelsnekkere
– Det var en fin overgang å få jobbe sammen noen måneder. På den måten fikk vi overført både kundeforhold og kompetanse, forteller Braarud.
– Jeg har alltid ønsket meg dette, men jeg har ikke funnet riktig nisje og plassering før nå, forteller han.
Se hvordan Helene innredet den 47 kvm. store leiligheten.
Tidligere var han en ivrig innredningssnekker, mens det nå går mer i de mindre prosjektene. Møbler på bestilling og restaurering har han nok av.
– Jeg liker å skape noe og reparere ting. Spesielt interessant er møbler med historie, forteller han.
– Tett samarbeid
Braarud jobber alene, og har derfor ikke kapasitet til de store prosjektene.
Det tar derimot naboene Caspari Møbelsnekkeriet seg av. Det er et tett samarbeid mellom håndverkerne på Grini.
– Vi konkurrerer ikke, men deler på kundegruppen, sier han.
Norske møbler selger unna i utlandet.
Annonse
– Fikk det som vi ønsket
Markedet for møbelsnekkere vokser, og Anne Vigdal Eidem på Hvalstad er en av dem som har benyttet seg av disse. Blant annet har en bokhylle, skillevegg og et spisebord blitt skreddersydd på bestilling.
– Vi fant ikke det vi lette etter i butikk, og fordi det var viktig for oss at hyllen gikk fra vegg til vegg, og bordet ble så stort som tenkt, henvendte vi oss til en møbelsnekker. Selv om det kostet litt mer, fikk vi det akkurat som ønsket, og det veide tyngst her hos oss, forteller hun.
Vil styrke håndverksfagene.
– Gir særpreg
Da Budstikka skrev om bransjen i fjor høst, mente identitetsdesigner Kristin Samuelsen at en videreføring av interiørbransjens vekst kunne være grunnen til den økende interessen for møbelsnekkere.
– Det er helt klart et voksende marked, og jeg tror spesialbygde løsninger er en videreføring av det. Det gir også et særpreg flere er blitt opptatt av, og man får utnyttet hver eneste krik og krok, sa hun.
Selv om skreddersydde løsninger ikke er det billigste alternativet, fortalte Samuelsen at det ikke nødvendigvis er det dyreste heller.
– Sammenligner man med eksklusive ferdigkjøkken, trenger ikke skreddersydde løsninger være dyrere. Det er ikke bare de som har godt med kroner som kan benytte seg av dette.