Moderne funksjonalitet

Publisert
30. november 2015

I villaen på Høvik står funksjonalitet i fokus.

 
Da Heidi Aven og ektemannen Andreas flyttet fra Strand til Høvik, hadde de gjort seg erfaringer både som huseiere og som småbarnsforeldre.
 
Dermed flyttet de ikke bare fra hvitt til svart, men hadde også langvarige løsninger og god funksjonalitet som sitt hovedfokus i den nye boligen.
 
– Det har vært viktig for oss å tenke på løsninger som kan passe for flere faser i livet, sier Heidi.
 
Les flere saker på Botrends forside her. 

Mørk innredning

 

De kom fra en hvit og stram moderne enebolig i strandkanten, til et like moderne hus på Høvik, men forskjellen var betydelig.
 
Mens boligen på Strand hadde store åpne rom, der nesten alt var i hvitt, ble huset på Høvik bygget med mindre rom. Og med mørkere innredning.
 
– Vi valgte å male veggene i en mørk farge. Utvendig er jo huset svart, og vi ville tørre å gjøre noe annerledes og kult. Stort sett alle hjem i dag har hvite vegger, sier Heidi.
 
Se interiørarkitekten Krista Hartmanns eget hjem her. 

Flyttet kjøkkenet

 
Huset på Høvik var allerede under oppføring da familien Aven, som foruten ekteparet Andreas og Heidi, består av tre barn på 17, 14 og 10 år, bestemte seg for å flytte.
 
Dermed fikk de være med på materialvalg og løsninger, og mye nytt ble gjort.
 
– Vi flyttet kjøkkenet hit, det var opprinnelig planlagt der, sier Heidi og peker mot stuen.
 
– Vi ønsket å utnytte området under trappen og ha utgang mot hagen, sier eieren.
 
Her tør de tenke utradisjonelt
 
Trappen hun viser til, er den som går opp til en takterrasse. Boligen har flere uteområder og utsikten strekker seg omtrent fra Holmenkollen på den ene siden av huset til Drøbak på sørsiden.
 
Alle vindusflater går fra gulv til tak, og huset er fullt av spesialbygde møbler. På kjøkkenet, der skapdørene går i ett på skrått under trappen, står en stor kjøkkenøy, med to store kobberlamper som skaper balanse og kontrast i interiøret.
 
Det flere meter lange kjøkkenbordet er bygget i Polen.
 
I sitt tidligere hjem hadde Heidi og Andreas gulv i Douglasgran fra danske Dinesen. Erfaringen med det har ført til et helt annet gulv i den nye boligen.
 
– Her har vi et gulv som tåler at man går med stiletthæler. Det gjorde ikke det forrige, smiler hun.
 
Les flere arkitektursaker på Botrend her. 

Annonse

Egne soner

 
Stuen, som har vinduer fra gulv til tak på to kanter, er innredet med tanke på at mange kan oppholde seg her samtidig.
 
– Her i stuen og på kjøkkenet liker 17-åringen å henge med venner, forklarer Heidi.
 
Slik får du hotellfølelsen hjemme
 
Foreldrene og datteren på 17 år har eget walk-in-closet og eget bad. Guttene på 10 og 14 år deler bad.
 
De musikkinteresserte barna har eget spillerom med instrumenter, og et av familiens favorittrom er filmrommet som har storskjerm og en stor og myk sofa.
 
Slik bor gründerne bak Drivved-konseptet

Funksjonelt

 
Huset er bygget slik at alle har sine soner. Dessuten kan det lett gjøres om og få en annen funksjonalitet når barna eventuelt flytter ut. Ønsker man større inngangsparti, kan man flytte på et soverom.
 
– Og man kan få vaskerom her, forklarer Heidi og peker på gulvet i soverommet. I dag har familien vaskerom på foreldrenes bad, skjult bak et lettvegg.
 
– Vi har lagt opp til rør her, så dersom man får andre behov så kan man lett gjøre om på rominndelingen, sier Heidi, og forklarer at soverommet kan gjøres om til å bli en entre ved hjelp av enkle grep.
 
Heidi Aven blir ofte spurt av venner om tips og råd når de skal både bygge og innrede ny bolig. Ikke bare har hun god erfaring siden hun har deltatt i flere byggeprosesser, som på Strand og nå Høvik, men hun har et eget øye for interiør og design.
 
Sammen med søsteren Lene er planen å starte en egen bedrift, AvenStyle, som hjelper boligeiere med interiør og smarte løsninger.
 
Les flere saker på Botrends forside her.