Annonsørinnhold

Moderne trehus med krembeliggenhet i Asker

Publisert
14. april 2020

Åtte arkitekttegnede boliger står klare til innflytting i Asker denne sommeren. – Det finnes få nybygde eneboliger med så sentral beliggenhet, sier Svein Anders Heggset. Han er en av de som gleder seg til å flytte inn til et liv med komfort, hage og gode solforhold.

Rene linjer, store vindusflater og solid treverk preger utseendet til de åtte eneboligene som ligger på en høyde med sentral beliggenhet i Asker. Hvert av husene har sin egen lille hage, integrert garasje og arealeffektive løsninger. Her har Hartmann arkitekter lagt til rette for gode liv.

– Forskjellen på et arkitekttegnet hus og et ferdighus, er først og fremst at boligen skreddersys til tomten og terrenget. I Haresporet har vi fokusert på bokvaliteter som lys og utsyn. Derfor er det store, gjennomgående vindusflater som gir god kontakt mellom ute og inne, sier arkitekt Nina Hartmann.

Les mer om prosjektet

 

MODERNE TREHUS: Åtte moderne eneboliger med hver sin lille hage er klare til innflytting i sommer. Beboerne kan gå til Asker sentrum på under et kvarter.

 

Gøy med arkitekttegnet hus

En av de som skal flytte inn i Haresporet i juni er Kari-Anne Fusche (50). Som så mange andre med barn i utflyttingsfasen, var tiden inne for Kari-Anne og ektemannen å nedskalere. Den gamle eneboligen i Asker, barnas barndomshjem, er solgt. Nå forbereder de seg på det neste kapittelet i livet i et flunkende nytt atriumhus.

– Jeg må innrømme at jeg synes det er veldig gøy at huset er arkitekttegnet. Det er hakket hvassere enn et ferdighus, og jeg liker den moderne stilen godt, sier hun.

Kari-Anne er opptatt av design og interiør, og gleder seg til å innrede det nye huset. Hun er forberedt på at det vil ta litt tid.

– Når vi flytter inn i noe helt nytt, så er det en prosess å skape et hjem. Jeg gleder meg til å «bo inn» huset og se hvordan lysforholdene i hvert rom fungerer i praksis. Noe av sjarmen for meg er å kombinere gammelt og brukt med å spare til det vi virkelig ønsker oss av kvalitetsmøbler, sier hun.

Jeg er interessert i dette prosjektet og ønsker mer informasjon.

Beliggenhet

Et annet par som gleder seg til å flytte inn er Svein Anders Heggset (26) og samboeren Lotte Bøe (27). De flytter fra en leilighet i Nydalen tilbake til felles røtter i Asker. Etter å ha sondert markedet de siste årene og ventet på at det riktige objektet skulle dukke opp, skjønte de fort at deres fremtidige adresse ville bli i Haresporet.

– Da prosjektet ble lansert i fjor, tok vi turen for å se på tomtene. Sentral beliggenhet med kort vei til både kollektivtransport og marka var en avgjørende faktor for oss, og vi falt for arkitekturen som er noe litt utenom det vanlige. I tillegg var vi opptatt av å gjøre en «god deal», og det føler vi at vi gjør her, forklarer Svein Anders.

Paret har fulgt byggeprosjektet tett, og har gjort tilpasninger underveis som gir huset et personlig preg. Svein Anders er fornøyd med planløsningen som er tilpasset deres livsstil, og Lotte gleder seg aller mest til å få et stort uteareal med flott sjøutsikt og gode solforhold.

8 nye boliger med med flott utsyn mot Sem - noen med fjordutsikt. Det blir tilrettelagt for EL-bil lading.

Bokvaliteter anno 2020

Andre som har fulgt utviklingen av de åtte eneboligene i Haresporet tett er arkitektene. Å skape boliger handler ikke om spikerslag og kvadratmeter, men om å skape hjem der folk skal trives. Nina Hartmann forklarer at i 2020 stiller vi helt andre krav til å bo godt enn for bare femti år siden. Den gang var det ingen som drømte om walk-in garderober og en suite-bad.

Arkitekt Nina Hartmann på kontoret .

ARKITEKTEN: Nina Hartmann har hatt hovedansvaret for utviklingen av de åtte moderne trehusene i Haresporet. Hun har lagt vekt på gode materialvalg, samt store vindusflater som allikevel ivaretar beboernes privatliv.

– Disse åtte eneboligene er moderne trehus, hvor volumene er nøye utformet for å gi gode bokvaliteter. Alle soverommene er på samme plan, noe som er en fordel for barnefamilier. Samtidig har vi lagt vekt på at fellesrommene skal være ekstra romslige, sånn at man kan tilbringe tid sammen uten å sitte oppå hverandre. Det samme gjelder uterommene. Det er viktig at alle føler at de har et privat uteareal som ikke har direkte innsyn, forklarer arkitekten.

Les mer om prosjektet

Haresporet ligger i nærheten av Asker sentrum

Flunkende ny adresse

Haresporet er en helt ny adresse i et allerede veletablert villaområde i Asker. Når de nye naboene flytter inn i løpet av sommeren er det de som skal sette sitt preg på den nye adressen. Her skal de skape sine hjem, fylle luften med duften av nyslått gress og kanskje bli kjent over hekken. – Jeg gleder meg til å bli kjent med området, og til å møte de nye naboene. Det er små ting som dette som vil få meg til å føle meg hjemme, sier Kari-Anne Fusche.

Last ned hele prospektet her

 

Ja takk! Jeg ønsker mer informasjon om dette prosjektet!