Nå er det trendy å ha det koselig

Publisert
2. februar 2016

Her er grunnen til at interiørtrenden preges av kos.

 
– Vi ønsker å relansere begrepet «koselig» fordi det lenge har vært ukult å skrive om og bruke det i interiørpressen. Det har vært forbundet med dårlig smak, sier den nye sjefen for Oslo Design Fair, Grete Svendsen.
 
Det blir ofte sagt av nordmenn er verdensmestere i å ha det koselig. Vi tenner stearinlys, fyrer på peisen, tar frem ullpleddet og en kopp te. Det er kanskje en grunn til at begrepet ikke så lett lar seg oversette? For hva betyr det egentlig å ha det «koselig»?
 
Les flere saker på Botrends forside her. 
 
Tips oss gjerne her. 
Sammen med fargeekspert i The Daily-D, Dagny Thurmann-Moe og toppdesigner Andreas Engesvik, har Grete Sivertsen den siste uken snakket varmt om budskapet for bransjefolk fra inn- og utland.
 

Internasjonalt fokus

 
Oslo Design Fair har kos og begrepet «koselig» stått i sentrum.
 
Hva dette betyr for den enkelte, finnes det like mange meninger om som det er nordmenn i Norge. Under et foredrag på Oslo Design Fair innrømmet Dagny Thurmann-Moe at «litt rot» kan være koselig, mens Grete Sivertsen får hetta av brødsmuler på benken.
 
«Koselig» kan handle om felleskap, om å dele et måltid med fyr på peisen og tente stearinlys på bordet. Eller det kan handle om en følelse.
 
Nå har også internasjonal presse begynne å fokusere på begrepet. Bevegelsen Kinfolk skriver i sin nyeste bok The Kinfolk Home: Interiors of slow living, og Monocle Magazines ga i fjor ut guiden til «Cosy Homes».
 
Les om Stylizimos personlige kunstprosjekt her. 

Finn din stemme

 
– Vi beveger oss bort fra det kalde, minimalistiske og mot noe varmere og mer personlig. Ingrediensene er grønne planter, taktile tekstiler, bruk av farger, ekte materiale og godt håndverk, sier Dagny Thurmann-Moe.
 
Stylisten bak bloggen The Northern Lighting, Per Olav Sølvberg, har et råd til de som ønsker et mer koselig interiør.
 
– Du må være i kontakt med deg selv. Da må du finne din stemme og sette ditt preg på det, råder han.
 
Slik går nordmenns stilvalg mot 2017

Annonse