Nå går fjellhyttene over takst

Publisert
19. februar 2016

Større press i hyttemarkedet enn på flere år.

Usikkerheten i norsk økonomi og i oljebransjen legger ingen demper på hyttemarkedet.
 
Eiendomsmegler1 på Geilo har så langt i år solgt 21 eiendommer for totalt 80 millioner kroner,  ifølge Dagens Næringsliv (DN+ betalt innhold.)
 
På samme tid i fjor hadde samme kontor solgt 13 eiendommer for 50 millioner kroner.
 
Totalt sett ble over 3.000 fjellhytter solgt i Norge i fjor, og det med en prisstigning på seks prosent. 
 
– Når de riktige tingene kommer på markedet, så er det full trøkk og action med en gang. Nå har vi i lang tid drevet med veldig mye forhandlinger mellom kjøper og selger, men opplever mer o gmer at flere byr på de forskjellige objektene, forklarer hyttemegler Christian Haatuft hos Eiendomsmegler1 til DN.

Annonse

Flere budrunder

 
Botrend skrev i høst om at den økonomiske nedgangen vi nå erfarer i Norge, har en motsatt og positiv virkning  på hyttemarkedet. 
 
– Andelen som planlegger hyttekjøp har faktisk eksplodert det siste halvåret – altså en omvendt utvikling av oljeprisen, sier Bjørn-Erik Øye i Prognosesenteret. 
 
Fjellhytter i Valdres, Uvdal, Geilo, Trysil og Ustaoset har den siste tiden blitt solgt for godt over takst, i en oversikt DN viser til.  Mange hytter selges før de kommer ut i det åpne markedet.
 
– Folk vet hva de skal ha, også er det veldig stas å få snappet det til seg i forkant, sier eiendomsmegler Petter Birkrem til DN. Han opplever oftere budkamp om hytter i prisklassen to-fire millioner kroner.
 
Antallet nordmenn som sier at de vil kjøpe hytte økte fra 60.000 våren 2015, til 90.000 høsten samme år, viser Prognosesenterets halvårlige undersøkelse.
 
 
Fikk skreddersydd hyttedrøm på Norefjell

Annonse

En del av folkesjelen

 
Hyttedrømmen er en stor del av den norske folkesjelen.
 
 
– De siste 30 årene har det pågått en voldsom urbanisering som gjør at vi bor tettere på hverandre, spesielt yngre folk som jo i økende grad kjøper hytter på fjellet, sier Bjørn-Erik Øye i Prognosesenteret til Botrend. 
 
 
Unge kjøpere vil til fjells