Nå kan du prøvebo boligen før du kjøper

Publisert
8. mars 2016

Lyst til å sove der før du kjøper? Konsept fra USA kommer til Norge.

Et nytt konsept på boligmarkedet i USA er nå på vei inn i Norge.
 
Nylig lanserte eiendomsnettstedet Realstir.com konseptet «Try before you buy» eller TBYB.
 
Konseptet er ganske enkelt: når du har funnet en bolig du liker, kan du kontakte selgeren gjennom nettstedet for å høre om du kan prøvebo der først.

Annonse

– God service

 
– Vi har diskutert dette for et par prosjekter, sier jurist og prosjektmegler Ingunn Iselin Husebø hos DNB Eiendom Nybygg i Oslo.
 
Husebø har blant annet solgt boliger for mange milliarder kroner i boligområdet ved Barcode-rekken i Oslofjorden.
 
Hele Sørenga-området er nå omgjort til boligområde bestående av splitter nye leiligheter.
 
–  Jeg har troen på dette konseptet. Jeg ser hvor viktig det er for mange å komme inn i boligen og se hva de faktisk kjøper når boligene står ferdig eller er i ferd med å ferdigstilles. Det å kunne tilby «prøvebo-konseptet» vil gjøre interessenten enda tryggere i sin beslutningsprosess, og føles som en god service fra utbyggers side, sier Husebø til Botrend.

Må teste riktig

 
TBYB er lagt opp slik at den som skal prøvebo en bolig, betaler leie som vanlig når man låner elle leier et hus, som for eksempel gjennom Airbnb. Det er nettstedet Realstir.com som håndterer kommunikasjonen og transaksjonen mellom selger og potensiell kjøper. 
 
Kjøpere vil kunne danne seg en bedre oversikt over markedet, boligen de er på visning i, og området rundt. Realstir mener det er gunstig for selgere, fordi de tjener penger mens boligen annonseres.
 
Forbrukerrådgiver Carsten Pihl hos Norges Eiendomsmeglerforbund er skeptisk.
 
– Utfordringen for de som overnatter er om de klarer å «teste» riktig. Tester de selgerens innbo – som de ikke får kjøpt – eller tester de boligen, beliggenheten og støyen i nabolaget, sier han til Botrend.
 
Stor interesse for nye boliger på Rykkinn

Viser destinasjon

 
Konseptet med å prøvebo en bolig, egner seg spesielt godt i splitter nye boliger og hytter.
 
– Dette er ikke unormalt i hyttemarkedet, og spesielt interessant for nybolig-prosjekter. Men innen bruktboliger er det ikke like aktuelt, sier Sverre Nielsen, daglig leder ved DNB Eiendom i Asker.
 
Hyttemeglere Botrend har vært i kontakt med, forteller at de som regel viser frem destinasjonen der fritidsboligen ligger, og ikke bare selve hytta. Da kan de ta med seg kjøpere på en runde i bygda, i skianlegget og fjellområdene slik at kjøperen får dannet seg et inntrykk av området.
 
Enorm interesse for hytter på Sjusjøen