Nå kommer vårslippet

Publisert
25. april 2017

Mai er høysesong for boligsalg, og denne våren blir ikke noe unntak.

Fredag lå det ute 277 boliger til salgs i Asker og Bærum på Finn.  Bare siden torsdag økte tallet med ti boliger.
 
Og mer er på gang i boligmarkedet i dagene som kommer ifølge meglere Botrend har snakket med.
 
– Vi har hatt en veldig stor oppdragsmengde inn i februar og mars. Dette er boliger som enten er lagt ut eller skal ut i løpet av de nærmeste dagene, sier Edvard Chapsang hos Eie Sandvika.
 

Sen påske

 
Han spår hektiske uker fremover.
 
– På grunn av sen påske og med flere langhelger allerede fra 1. mai, så blir det en veldig komprimert vårsesong. Da er det mange boliger som skal kjøpes og selges på kort tid.
 
Les også: Annonsestunt på oppussingsobjekt
 
Han mener markedet fortsatt er godt.
 
– For boliger i midtsjiktet – fra 4,5 millioner og helt opp til 12 millioner er det fortsatt godt marked. Beveger du deg høyere, opp mot 16 millioner, er det mer selektivt, men slik har det alltid vært, sier Chapsang.

Annonse

– Problemstillingen nå er at alle skal selge på en gang, ler daglig leder Fredrik von Krogh i Proaktiv Eiendomsmegling i Asker.
 
De to siste årene har boligmarkedet vært preget av få objekter til salgs og høyt prispress. Derfor vil ikke von Krogh karakteristere antall boliger til salgs som høyt, selv om det er ventet flere boliger på markedet de neste dagene.
 
– Jeg tror dette kommer til å føles som et normalår. Og normalen er omtrent det dobbelte av hva det har ligget på den senere tiden, sier von Krogh.
 
– Vi ser også at prisveksten har avtatt noe, men det tror jeg bare er fornuften som har slått inn.
 

Enebolig på Konglungen

Ett av objektene Fredrik von Krogh har for salg er en enebolig på Konglungen på cirka 150 kvadratmeter. Eneboligen som har sjøutsikt er priset til 9,5 millioner kroner.
 
 – Den ble lagt ut sent onsdag kveld, og allerede har det begynt å komme respons på den, sier von Krogh.
 
Les også: Konglungen-bolig på billigsalg
 
– Boligen har relativt høy kvadratmeterpris, men her er det beliggenheten som trekker.

Hos Krogsveen på Bekkestua har det kommet inn en rekke oppdrag før påske.
 
– Vi har sett et taktskifte, sier daglig leder Mads Lund.
 
– Nå er det ikke utypisk at det skjer mye på våren i Asker og Bærum. Mai er høysesong, sånn er det bare. Mange vil gjerne være på plass i ny bolig til skolestart, sier Lund.
 

Kort salgstid

Foruten kraftig vekst i boligprisene har boligmarkedet vært preget av svært lav salgstid. Gjennomsnittlig salgstid har ligget på rundt 14 dager.
 
– Jeg tror dette vil vare inntil det blir bygd flere boliger. Kombinasjonen av lavt rentenivå og mange kjøpere gjør at boligene fortsatt vil selges raskt, sier Lund.
 
Edvard Chapsang tror på sin side at omsetningstiden vil gå noe opp etter hvert som flere boliger kommer ut for salg.
 
– Når markedet endrer seg kan du ikke regne med å selge etter en visning og helst over takst. Det tror jeg bare er et sunnhetstegn, sier Chapsang.
 
Les flere saker på forsiden av Botrend