«Villa Gilje» til salgs for 40 mill.

Publisert
16. juni 2016

Nok en kulutrhistorisk villa på Lagåsen ute for salg.

Kunstneren Erik Werenskiolds  (1855-1938)  bolig på Lagåsen i Bærum, «Villa Gilje», er nå lagt ut for salg med prislapp 40 millioner kroner.
 
Eiendommen som ble bygget i 1896 har status som kulturminne. Naboeiendommer inkluderer Fridtjof Nansens Polhøgda, og kretsen av samfunnsengasjerte nordmenn i nabolaget ble i sin tid kalt Lysakerkretsen.
 
Flere av nabohusene er tegnet av Arnstein Arneberg og Magnus Poulsson, to av Norges fremste arkitekter.
 
Navnet «Villa Gilje» satte kunstneren Werenskiold på boligen etter Jonas Lies kjente roman «Familien paa Gilje», som kunstneren illustrerte.
 
Selger historisk Arneberg-hus på Lagåsen 
 
Her kan du lese flere eiendomsnyheter på Botrend. 
 
 
 

– Sjelden vakker

 
– Dette er et eventyr. Det er bare en ting å si om denne – en sjelden vakker eiendom, sier advokat og eiendomsmelger Tom Elliot Johnsen i Sem & Johnsen Eiendomsmegling. 
 
Han står for salget nå, og solgte også eiendommen for ti år siden. Siden den gang har den blitt forsøkt leid ut,  for 80.000 kroner i måneden.
 
– Eiendommen fremstår i sin fordums prakt, men har blitt stelt med og gjort enda flottere og mer moderne, sier Johnsen.
 
Det er billedkunstner og Schibsted-arving Eline Huitfeldt som eier «Villa Gilje». I 2013 la hun ut boligen for salg, og den gang var prislappen 60 millioner. Huitfeldt kjøpte eiendommen for 10 år siden for 18 millioner kroner. 
 
Her er Norges dyreste hytte til salgs
 

Annonse

Gode tider for dyre boliger

 
I følge den erfarne meglere, som også står for salget av for øyeblikket  Norges dyreste eiendom på Bygdøy,  er det noe mer usikkert hva gjelder salgsprosessen i det dyre segmentet.
 
– Man kan aldri spå hva gjelder kostbare eiendommer, men samtidig: Det har aldri vært bedre tider for å selge dyre eiendommer, sier han.
 
Johnsen mener kjøpegruppen vil være «de som ønsker seg en pen bolig for de neste 30-40 årene».
 
Det har vært flere interessenter og visninger av boligen på Lagåsen.
 
«Villa Gilje» er tegnet av arkitekt Halfdan Berle. Boligen på 450 kvm har ufullendte veggdekorasjoner av Erik Werenskiold.
 
Les flere saker på Botrends forside her. 
 
Tips oss gjerne på e-post.