Nå skal sofaen og gardinene være i velur

Publisert
27. juni 2016

Sommerens store trend gjør hotellstilen komplett.

Skal du kjøpe sofa eller gardiner snart? Forbered deg på å møte mye velur; tekstilet som gir assosiasjoner til oldemors stuer så vel som et luksuriøst moderne hotell. Nå er det toppaktuelt for alle.
 
I interiørbransjen seiler velurtekstiler oppover bestselgerlistene og rykker inn i de tusen hjem som trekk på sofaer og stoler. Sengegavler trekkes i velur. Og i hytter og hus henges det opp lunende velurgardiner som skjermer og gir den avslappende og luksuriøse atmosfæren mange ønsker seg.
 
– Vi selger velur i kilometervis, forteller Ellen Lind fra interiørgrossisten Geen Apple, som selger både møbler, tapet og tekstiler.
 
Hun tar fram en prøve i grått, fargen som selger absolutt best om dagen. Rød/oransje varianter etterspørres også. Og noen riktig vågale drister seg på surgult.
 

Annonse

Stor variasjon

– Velur gir et eksklusivt preg på gardiner og møbler og ser flott ut. Det har nok blitt pop fordi det er mykt og godt, blir ikke klamt og finnes i masse variasjoner, forteller Åse Jerrhag hos Green Apple.
 
Hun mener veluren kom tilbake i motebildet med maximalismen. Det finnes i mange ulike kvaliteter og uttrykk, fra knusktørr bomull og bambus, til helt blank viskose. Og for den som tenker på det praktiske finnes det vaskbar velur, eller den kan impregneres.
 
Les mer om interiør på Botrend her.

Praktisk og slitesterkt

Hos møbelkjeden Bohus kles stramme sofaer i nordisk stil i sort, dyp grønn eller mørk blå velur.
 
– Folk liker det. Mange er klare for å skifte ut den grå sofaen og liker lunheten som velur gir. Den myker opp moderne stram design så vi får den kosen vi liker. Dessuten er dette noe av de mest slitesterke stoffene vi har, sier Marianne Stensrud.
 
Se våre sofa-favoritter fra vårens møbelmesse i Milano.
 

Annonse

Utendørs

Det finnes også kolleksjoner egnet for utendørsbruk. Fra italienske Maria Flora er det nettopp kommet en ny indoor/outdoor-kolleksjon.
 
– Det begynner å bli bra utvalg i utendørstekstiler, men det er første gangen jeg ser velur, sier Gro Welle-Watne fra Tapethuset.
 
I kolleksjonen er det velur i mange farger og mønster. Hun forteller at tekstilet har 6 års garanti mot falming, får ikke jordslag eller mugg, og er vannavstøtende.
 
– I tillegg puster de, og er myke og deilige, forteller Welle-Watne.
 
Seks gode grunner for å velge velur:

  • Slitesterkt
  • Mykt og behagelig å sitte på
  • Mykt og behagelig å se på
  • Kan vaskes eller impregneres
  • Finnes i mange ulike kvaliteter og farger
  • Passer like godt til det stramme og minimalistiske som et klassisk miljø

 
Les flere saker på forsiden av Botrend her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her.