Nå starter visningsrushet

Publisert
12. august 2016

Her er meglernes beste råd.

Folk er definitivt tilbake fra sommerferie og i boligmodus igjen, ifølge eiendomsmeglere i Asker og Bærum.
 
Botrend har denne uken kontaktet meglere på ulike kontorer som alle melder om det samme: Dette blir høstens første store visningshelg.
 
– Det har vært mange henvendelser den siste tiden. Derfor vil jeg anbefale de som skal på visning i helgen om å bruke god tid på det som er mest interessant istedenfor å rushe gjennom flere objekter, sier daglig leder og eiendomsmegler hos Krogsveen i Sandvika, Terese Nerland.
 

Annonse

Hun skal selv ha visning på en 2-roms på Slependen denne helgen. Den er en av fire leiligheter under 3 mill. som skal vises frem denne helgen. Har man mellom 3 og 4 mill. er leilighetsutvalget langt større. Men også rekkehus, eneboliger og større eiendommer er nå å få tak i.
 
– Du har hele spekteret av objekter, sier partner og eiendomsmegler hos Eie Sandvika, Edvard Chapsang som blant annet skal vise frem en ny og ubebodd arkitekttegnet enebolig på Nesøya.
 
– Vi starter for fullt med 17-18 visninger bare nå til helgen, samt noen private. De tre neste helgene blir det mange objekter å velge blant.
 
Kommersiell tjeneste: Se hvilke boliger som er til salgs her.
 

– Ikke vær redd for å stille megleren spørsmål

– Det kommer til å bli relativt trafikkert på helgens visninger, tror eiendomsmegler hos Proaktiv i Bærum, Sverre Ivar Skaarberg Wiborg.
 
Selv har han to mindre visningsleiligheter på henholdsvis Østerås og Lysaker.
 
Men hverken han eller flere av de lokale meglerne vi har snakket med tror markedet vil endre seg nevneverdig.
 
Få flere eiendomsnyheter på Botrend her.
 

Det har vært et halvår preget av lavt utbud og tilsvarende stive boligpriser. Det har ført til et rekordhøyt salg av nye boliger, og administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening, Per Jæger, uttalte nylig at vi må tilbake til 80-tallet for å se et tilsvarende salgsnivå.
 
– Det blir nok ingen stor endring, selv om interessen er stor. Det er en frykt for å tape budrunder og dermed er det få som tør å selge før de kjøper, sier Wiborg.
 
Han anbefaler boligkjøperne å sette seg godt inn i tilstandsrapportene flere eiendomsmeglere nå har gått over til å bruke fremfor vanlige verditakster.
 
– Og ikke vær redd for å stille megleren spørsmål. Det er bedre å spørre en gang for mye, enn å sitte igjen med negative overraskelser i ettertid. Bruk god tid på visningene og gå gjerne to ganger, råder Wiborg.
 

56 visninger avholdes søndag

Ifølge Finn.no skal det avholdes 39 visninger i Bærum og 17 i Asker denne søndagen. Det er likevel bare starten – kun fra Sem & Johnsens avdeling på Bekkestua, vil det legges ut 37 objekter til i nær fremtid.
 
Da er ikke nyboligprosjektene iberegnet.
 
– Det kunne vært mer, men så lenge det bygges så lite vil ikke utbudet være større. Trenden er nå at folk kjøper før de selger. Vi blir stadig kontaktet av folk som trenger bolig, sier daglig leder hos Sem & Johnsen Bekkestua, Vidar Øie Nilsen.
 

Det er likevel håp om en liten oppgang, ifølge eiendomsmegler Rune Ugland hos DNB i Asker. Hos dem har de merket stor pågang fra boligselgere som har lyst til å sette i gang. Folk som tidligere har vært i tenkeboksen, men som har sett at det nå er mulig å få en god pris for boligen.
 
– Jeg tror det blir en bra bolighøst med flere salg av alle typer boliger, sier Ugland.
 
Et aktivt og sterkt boligmarked lokalt, har også Michael Johansen hos DNB Bekkestua tro på.
 
– Vi har godt med henvendelser fra interessenter som er tilbake fra ferie og som ønsker informasjon om hva som skal ut i markedet. I tiden fremover kommer også en rekke objekter i forskjellige prisklasser til å legges ut. Alt fra mindre leiligheter til rekkehus, tomannsboliger og eneboliger, sier Johansen.
 
Se noen eksempler på søndagens visningsobjekter under:
 
Les mer på forsiden av Botrend her.
 
Tips og innspill kontakt oss her.