Nedgang i boligprisene i Asker og Bærum

Publisert
3. august 2016

Følger den historiske trenden for juli.

For første gang på flere måneder er det en nedgang i  boligprisene i  Asker og  Bærum
 
Dette er likevel slik det pleier å være når også boligmarkedet tar sommerferie i juli. 
 
I Asker var nedgangen i boligprisene på 0,7 prosent, mens det i Bærum var en nedgang på 0,2 prosent i juli. 
 
Dette fremkommer av den månedlige boligprisstatistikken som publiseres av  Eiendom Norge
 
– Juli er tradisjonelt sett er et veldig stille marked i Asker og Bærum, i mye større grad enn i  Oslo. Det kan i hovedsak begrunnes med boligmassen vi har her ute i «bygda». Husk at forholdet mellom typiske familieboliger, som rekkehus/tomannsboliger/eneboliger, og leiligheter i Asker og Bærum, er veldig annerledes enn det vi kan oppleve i Oslo, sier Edvard Chapsang, eiendomsmegler og partner i Eie Eiendomsmegling i Sandvika. 
 
Boligprisene har økt med 10,6 prosent det siste året
 

Annonse

Færre salg

 
Chapsang påpeker at det i utgangspunktet i Asker er et nokså likt bildet for juli i år sammenlignet med juli 2015.
 
– Det ble solgt 24 boliger i Asker i år, mens det i juli fjor ble solgt 26. Altså tilnærmet lik volum, sier han.
 
– I Bærum er det større forskjell med 40 solgte enheter i juli fjor, mens vi i år kun har hatt 26 registrerte omsetninger for juli måned isolert sett, sier han. 
 
Mye av dette kan forklares med boligprosjekter som ikke er ferdigstilt.
 
–  Det er flere større prosjekter i Bærum, og også dels i Asker, med blant annet  Vøyen Hageby,  Hamang Terrasse 55 og flere prosjekter på Bekkestua og  Fornebu i Bærum. Bondivannet, Stasjonshagen, Vettre Torg og flere prosjekter i Asker fører til at det blir et etterslep på volumet i antallet boliger som legges ut for salg. Først når disse prosjektene nærmer seg ferdigstillelse, begynner mange av de som skal flytte inn til nevnte prosjekter og lansere sine egne boliger for salg på det åpne markedet. Det kan også forklare et større gap på solgte boliger, spesielt i Bærum i år sammenlignet med 2015, forklarer Chapsang. 
 
Blogginnlegg: Er stigende boligpriser egentlig positivt?
 

– Vil ikke vare 

 
Boligprisene stiger for landet sett i ett, også i juli.  På landsbasis er boligprisveksten på 0,2 prosent i juli, sammenlignet med juni. 
 
Boligprisene er nå 8,8 prosent høyere enn for 12 måneder siden, i følge boligprisstatistikken fra Eiendom Norge. 
 
– Boligprisutviklingen i juli har vært sterk, og drevet av en kraftig oppgang til juli å være i spesielt Oslo og Trondheim. I de fleste av landets øvrige regioner er det en nedgang i boligprisene, noe som er normalt for måneden, sier Eiendom Norges administrerende direktør, Christian Vammervold Dreyer.
 
Edvard Chapsang har ingen tro på at nedgangen i juli vil fortsette utover høsten. 
 
– Alt i alt er ikke dette noe vi skal se på som starten på en korrigering av boligprisene. Mange har god utdanning, trygge og sikre jobber, god inntekt og fortsatt troen på at fremtiden ser lys ut. Jeg er rimelig trygg på at vi om noen få uker vi vil se samme markedsbildet som vi hadde før sommerferien, med stor etterspørsel og et lavt utbud av boliger, sier han. 
 
Les flere saker på Botrends forside her.