Neste års trendfarger fra Jotun er her

Publisert
31. august 2016

Fra Skandinavia til Istanbul.

Jotun hadde flere godbiter å by på da de lanserte årets fargekart for 2017 i Oslos nye kultur- og restauranthus, Sentralen, i dag.
 
Det er duket for en høst med et stort spenn i farger og stilarter – inspirert av kulturer og ideer fra alle kontinenter.
 
Det er de tre palettene som har fått navnene «Nordic Living», «Urban Living» og «Continental Living» som nå skal sette standarden for de kommende fargetrendene. Og fargesjef i Jotun, Lisbeth Larsen, har to klare favoritter i det innholdsrike kartet.
 
– Dijon Yellow og Olive Brown i Continental Living er varme, matte farger som skaper en lun atmosfære. Det er det vi har behov for i livene våre i dag som preges av raske svar og avbrytelser. Da blir det viktigere enn noen gang å komme hjem til et lunt hjem hvor vi kan lade batteriene våre, sier Larsen.
 

Annonse

Den skandinaviske stilen står fremdeles sterkt, og det kommer den også til å gjøre en god stund fremover, skal vi tro fargesjefen.
 
– Vi har også jobbet mye med å videreutvikle de skandinaviske fargene. Særlig rosatonene som mange syns kan være utfordrende å få til på store flater. Jeg er veldig trygg på at alle og enhver vil finne noe i det nye fargekartet.
 
I år er det nemlig rosa som har vært den gjeldende fargen. Det kan du lese mer om her.
 
Les mer om design og interiør på Botrend her.
 

Digitalt fargekart, takmaling og flere kalkfarger

Foruten de nye fargepalettene, lanserte Jotun et nytt digitalt fargekart. Her vil man finne inspirasjon, forslag, tips og råd. Det skal gjøre det lettere å prøve seg frem med nye farger og skape en ny look i hjemmet.
 
– Maling er jo det største og billigste interiørelementet vi har, sier Lisbeth Larsen entusiastisk.
 
– Blåfargen Deco Blue er vår bestselger og vil nok fremdeles gjelde fremover nettopp fordi den er så god å kombinere med de nye nøytrale fargene vi nå lanserer.
 
De fulgte arkitektens råd og valgte et sort kjøkken.
 

Foruten det digitale fargekartet, kommer Jotun også med takmalingen «Perfection» som skal sørge for matthet i alle vinkler. Også kalkmalingen LADY Minerals utvides nå i flere fargealternativer.
 
– Alle mennesker er ulike. Noen trives best med hvite vegger, mens andre foretrekker fargerike omgivelser. Det handler om å føle trygghet og trivsel i sitt eget hjem, våge å gi uttrykk for sin egen smak. Liker man det nordiske uttrykket kan man fint ha et kjøkken i en nordisk stil, men samtidig sove godt på et orientalsk soverom og sette seg i en stue med et snev av 80-tallets Memphis-design. Ved hjelp av farger kan man skape ulike sfærer som gir spennende omgivelser, sier fargesjefen.
 
Les hva toppdesignerne mener om årets interiørtrend.
 

Tar med seg norsk design på 7 uker lang fargeturné verden over

Jotun LADY er ledende på maling verden over. Etter lanseringen i Oslo og Stockholm, tar fargesjefen og teamet med seg fargekartet på en syv uker lang turné verden over. Totalt 38 land får besøk av fargeteamet og spesielt i Sørøst-Asia er de ville etter både Larsen og den skandinaviske stilen.
 
– Vi liker egentlig ikke å snakke om trender, men det er jo en tendens i tiden og akkurat nå er Norden en tendens for mange. Det er blitt en livsstil og væremåte som mange ser opp til, sier Larsen.
 
På den lange lanseringsturnéen vil de også ta med seg flere av utstillingsobjektene som består av design fra noen av Norges største talenter akkurat nå. Utstillingen rommer blant annet stolen «Bollo» designet av Andreas Engesvik, Anette Krogstads keramikkfat «Steinlav» og Kristine Bjadaals Larvikitt-skrin «Sfera».
 
Det er den anerkjente duoen Kråkvik D’Orazio som har stått for stylingen av Jotuns nye fargepaletter. Det var også de som stod bak stylingen i forbindelse med utstillingen «Structure» som tok Milano med storm tidligere i år. Den kan du lese mer om her.
 
– Spesielt gutta elsker det nye fargekartet. Test ut og prøv! sier Lisbeth Larsen som oppfordrer folk til å ta i bruk de nye verktøyene for å skape et fargerikt hjem.
 
– Å møblere med farger er noe vi ser mer og mer av. Dører må heller ikke være hvite.
 
Les mer på forsiden av Botrend her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her. Og følg oss på Facebook og Instagram under Botrend.no