Neste sommer

Publisert
12. august 2016

Skal vi rydde før vi drar på ferie.

Ferie er fint. Men det er fint å komme hjem igjen også. Hvis du forlot huset i samme stand du forventer å finne det. Selvsagt.
 
Å sommer! Så fin du er. Så lys du er. Vi har hatt det så fint. Vi to.
 

Annonse

 
For det er noe helt eget med norsk sommer. Litt regn. Mye sol. Mye vær, generelt.  I kjølvannet av hverdagen, sultne og underernært på D-vitamin møtes vi.
 
Når vi siden beveger oss i hver vår retning, har jeg fått mye, men ikke nok. Men det kjølige draget i luften. Når den beveger på seg. Når du er på hell. Helt i begynnelsen. Det er fint, det å.  
 

Hjemme best

Det der, var poesi. Men alvorlig talt. Borte er bra. Men hjemme er stadig best.
 
Ferie på familiehytta kan være en prøvelse, jeg håper du har bestått din. Det har jeg, helskinnet men lettere hvitvinsmarinert.
 
 

Ferie er fint. Men det er fint, å komme hjem igjen også. Hvis du forlot huset, i samme stand du forventer å finne det. Selvsagt.
 
Dette er et hett, tilbakevendende tema hjemme hos oss. For hvorfor skal man alltid rydde før man skal reise bort? Svaret er ganske enkelt, syns jeg. Fordi det ikke skal være det første du må gjøre når du kommer hjem igjen.
 
For det gjør du. Fra slaraffenlivet kan det bli tøft å møte huset med rotet du lot ligge før du dro på ferie. For var det egentlig en god idé, det? Hva tenkte du på? At det skulle ryddes av seg selv?
 
 

Å rydde fort

Jeg kan tenke på én verre ting, nemlig at man har ryddet fort fordi man skulle rydde før ferien. Det vil si at alt som ligger på gulvet har blitt løftet opp på ting. Det er tørket halvveis av alle overflater noe som i teorien betyr at man har dratt støvet og det skitne utover. Og det er støvsuget veldig raskt.
 
Altså er det ryddet og vasket, men bare på liksom. For at det liksom skal se OK ut når man kommer tilbake fra ferie.
 
Les mer om hverdagen i oppussingsobjektet.
 
Det kan oppfattes som en snev av OCD. Til mitt forsvar, vet jeg av erfaring hvem som ikke klarer å la det ligge når vi kommer hjem.
 
Helst skulle jeg hatt nyvasket sengetøy på sengen og rene håndklær på badet før hver ferie. Og ingen vask på vaskerommet, noe som jo i teorien nesten er umulig hvis jeg vil ha nyvasket sengetøy på sengen og rene håndklær på badet.
 
Hvis vi kan bli enige om å rydde, kan vi bli enige om at sengetøy og håndklær er i overkant. Selv om jeg er helt sikker på at du og syns det er godt å komme hjem, etter en lang ferie.
 
Flere innlegg fra Fanny får du her.
 
 

5 gode grunner til at vi rydder huset neste sommer

  • Du slipper å rydde ”før” du har åpnet døren.

 

  • Du finner alt du skal pakke til ferien.

 

  • Det er ikke dobbelt så støvete som da du dro.

 

  • Tanken på å komme hjem til et ryddig, rent hus.

 

  • Familie og venner kan uten særlig risiko stikke innom for å hente post og vanne planter.

 
Les mer på forsiden av Botrend her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her.