Nesten 30 prosent prisvekst på Obos-boliger

Publisert
2. januar 2017

Obos-sjef reagerer på prisveksten.

 
I desember var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området 63 525 kroner.
 
Kvadratmeterprisen i desember 2016 var 2,3 prosent høyere enn i november 2016, og 29,5 prosent høyere enn i desember 2015.
 
Det skriver selskapet i en pressemelding.
 
Les flere eiendomsnyheter her.

Annonse

 
– Prisveksten i 2016 viser med all tydelighet at det nå er behov for handling. Den politiske bevisstheten om å prioritere økt boligbygging er økende. Men i konkret handling har det skjedd for lite i påvente av utredninger og politiske forankringsprosesser. I Oslo forventer vi nå at byrådet følger opp innstillingen fra boligvekstutvalget med konkrete tiltak som setter fart i boligbyggingen, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos i meldingen.
 
I følge  Budstikkas boligbørs  så har boligprisene i Asker og Bærum steget med 17 prosent i 2016.
 
Obos har flere utbygginger i kommunene, blant annet på Fornebu.
 
Da Obos la ut  prosjektet Oksenøya 1 på Fornebu rett før jul, merket de godt oppmøte på første salgsmøte.
– Vi opplever salgsstarten som meget god. Samtidig er det fint at vi nå har fått fylt på med ledige leiligheter på Fornebu da vi snart har vært utsolgt, uttalte prosjektsjef i Obos, Sigbjørn Fondenes.
 
At de nye leilighetene som etter planen skal ferdigstilles i løpet av våren og høsten 2019, ligger i det øvre prissjiktet, la altså ingen demper på salget.
 
Obos selger unna på Storøya
 
 
 

Fortsatt vekst

 
Ekspertene forventer fortsatt prisvekst på boligmarkedet i 2017.
 
Det gjelder også for Obos-sjefen.
 
– Vi forventer fortsatt prisvekst i 2017. For landet under ett tror vi bruktboligprisene vil stige med åtte prosent, mens vi i Oslo forventer en prisvekst på 16 prosent, sier Kjørberg Siraj.
 
Les mer på Botrends forside her
 
Tips eller tilbakemelding, kontakt oss her – og følg oss gjerne på Facebook og Instagram