Nille-arving utvider Snarøya-eiendom

Publisert
27. september 2016

Ginny Aarskog Pettersen (37) betalte 30 millioner kroner for villaen i strandkanten.

Nille-arving søker om fordobling av Snarøya-bolig og dispensasjon for bygging i strandsonen.
 
– Jeg har vokst opp i nabohuset, så da dette huset kom for salg var det en mulighet jeg bare ikke kunne la gå fra meg, sier Ginny Aarskog Pettersen.
 
Hun er datter av Mathias Aarskog, en av brødrene som i 2006 solgte 70 prosent av aksjene i billigkjeden Nille for 700 millioner kroner.
 
Hennes nyinnkjøpte hus helt ytterst på Fürstodden på Snarøya er det eneste av de fire atriumhusene som det ikke er blitt gjort noe med siden de ble bygget.
 
– Mye av grunnen til at vi ønsker å bygge på huset er nettopp det at det nå skiller seg ut fra de tre andre husene her, sier Ginny.
 
Huset i Fürstlia ble kjøpt april for 30 millioner kroner. Selgerne var et eldre ektepar som hadde bodd i huset siden det ble bygget på slutten av 1970-tallet.
 
Her du lese flere saker fra luksusmarkedet
 

Annonse

Dyrest i Bærum

 
Prakteiendommen med fri utsikt ut mot Oslofjorden er så langt i 2016 den dyreste eiendommen som er blitt solgt i  Bærum, og den tredje dyreste i  Asker og Bærum.
 
Listen toppes av Magnus Reitans bolig på  Nesøya som i begynnelsen av året ble solgt for drøyt 34 millioner.
 
Budrunde for luksusvilla til 24 millioner 
 

Svømmebasseng og ny kjeller

Planene til Ginny Aarskog Pettersen og hennes mann Gunerius Pettersen, broren til golfproffen Suzann Pettersen, innbefatter tilbygg på to av husets fire vegger, utendørs svømmebasseng og rehabilitering av kjelleretasjen.
 
Boarealet på Snarøya-eiendommen vil da bli på i overkant av 500 kvadratmeter, mot dagens 200 kvadratmeter.
 
– Kjelleren er som da huset ble bygget og ikke innredet. Når det gjelder utbygging og endring på fasadene, er det noe som er gjort på nabohusene. Ved at vi også gjør det vil alle husene få et likere uttrykk, noe som jeg er opptatt av, forklarer Aarskog Pettersen.
 
Hun har i to år bodd i et annet hus på Snarøya sammen med familien.
 
– Vi hadde ikke planlagt å flytte igjen på mange år. Men så ble huset jeg alltid har drømt om til salgs. Jeg hadde en flott oppvekst her, og det ønsker jeg at barna mine også skal få, sier hun.
 
Kunstner sikret seg middelaldergård
 

 
I anmodningen om forhånds-konferanse med Bærum kommune legger ikke Ginny Aarskog Pettersen skjul på at utbyggingsplanene vil kreve dispensasjon blant annet fra bestemmelsene om avstand til sjøen.
 
Solgte Nesøya-hus til 60 millioner
 

Håper på dispensasjon

 
– Tilbygget vi planlegger å bygge vil ikke komme nærmere sjøen enn nabohusene. I huset til faren min er avstanden i luftlinje 14 meter. Hos meg vil dette bli ca. 17 meter, påpeker 37-åringen.
 
Hun håper og tror at siden de fire husene ytterst på Fürst per i dag ikke er innfor dagens regelverk, som er på 30 meter, vil hun få dispensasjon.
 
– Huset ligger på en kolle der det ikke er naturlig å ferdes. Stien går nedenfor, så fri ferdsel vil ikke bli berørt. Men det er selvfølgelig Bærum kommune som skal avgjøre dette. Jeg er innforstått med at de kan komme med innsigelser. Det er derfor vi har bedt om forhåndskonferanse, sier Ginny Aarskog Pettersen.
 
Les flere saker på Botrends forside her. 
 
Følg oss gjerne på Facebook og Instagram og gi oss tilbakemeldinger her.