Norges 5 dyreste eiendommer

Publisert
11. august 2016

43 mill. skiller i toppsjiktet akkurat nå.

Prangende eiendommer med sjøutsikt og store grøntarealer preger Norges fem dyreste objekter som er til salgs akkurat nå.
 
Men du må grave dypt i lommene for å sikre deg de eksklusive tomtene. Den dyreste, på Bygdøy i Oslo, har ligget ut til salgs for 80 millioner kroner siden juni.
 
– Vi har hatt bud som ikke har blitt akseptert, sier megler og advokat i Sem & Johnsen Eiendomsmegling, Tom Elliot Johnsen.
 
Det er familien til investor Johan Fredrik Brandt som eier den 286 kvm store eneboligen – du kan lese mer om den på Botrend her.
 

Annonse

Norges dyreste leilighet til 50 mill.

Nest etter følger en like stor toppleilighet på Tjuvholmen til 50 millioner kroner.
 
Den har vært forsøkt solgt i ett år, men har også hatt flere interessenter, ifølge eiendomsmegler i Privatmegleren Allé Ragnhild Misvær Stenbeck.
 
Toppleiligheten har egen takterrasse og tre balkonger, og var opprinnelig to enheter som ble slått sammen til en. Leiligheten stod klar i 2014, men har foreløpig ikke hatt beboere. Du kan lese mer om den unike leiligheten her.
 
Kommersiell tjeneste: Se hvilke boliger som er til salgs her.
 

 

Ærverdig pensjonat selges til 47,7 mill.

På Tjøme har også det ærverdig pensjonatet «Baldershage» vært til salgs en god stund. Den 57 mål store tomten har stort utviklingspotensiale med flere enheter som egner seg til både privatbolig eller fritidsbolig.
 

Få siste nytt fra boligmarkedet på Botrend.
 
Eiendomsmegler Terje Tinholt i Nordvik & Partners som selger eiendommen på vegne av fire arvinger, fortalte til Botrend i juni at de nå er i en prosess med kommunen før de vet hvordan den kan reguleres.
 
– Man kan enten dele den inn i fire eiendommer, eller på sikt utvikle det til både faste eiendommer, flere boligtomter eller fritidseiendommer.
 

37 og 38 mill. for gårdstun

Norges fjerde og femte dyreste eiendom til salgs akkurat nå er to gårdstun med tilhørende enheter og grøntarealer. I Lier selger milliardærarving Maria Høili sin Bakkemeren Gård med en prisantydning på 38 millioner kroner (du kan lese mer om den her), mens en familie fra Oslo-området selger sin sommerbolig, Brevig gård, for 37 mill.
 
– Det er en voldsomt stor bygningsmasse med mange bygg og mye plass. Jeg tenker at en potensiell kjøper er en som ønsker å ha storfamilien boende hos seg om sommeren. Det er ikke nødvendigvis en helårsbolig, selv om den også kan fungere som det, sier Solberg i EiendomsMegler 1 som står bak salget av Brevig gård.
 

Eiendommen ligger på sydøstspissen av Nøtterøy og har sjøutsikt mot Oslofjorden og Mågerø.  For 37 millioner kroner får kjøper over 45 mål tomt, forpakterbolig, låve, anneks, tennisbane og egen brygge med badehus og båthus.
 
Hovedhuset ble oppført på 1880-tallet, og har følgelig noe behov for oppgraderinger. Forpakterboligen fra 2003 har bra standard, men det er den sjønære beliggenheten med tilhørende strandlinje og svaberg som gjør det attraktivt som sommerbolig, ifølge eiendomsmegleren. Et marked som er svært godt om dagen.
 
Hytter ved sjøen har aldri vært dyrere.
 
– Det er veldig lite utbud og flere interessenter. Vi har foreløpig ikke fått inn noen bud, men jeg tror at gården kommer til å bli solgt på fritidsmarkedet, sier Tore Solberg.
 
Du kan lese mer på forsiden av Botrend her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her.