Norges dyreste hytte solgt med rabatt

Publisert
30. juni 2016

Rekordsum for Fredrikstad-luksus til 50 millioner.

I Slevik utenfor Fredrikstad ble det gamle militærbatteriet i Onsøy lagt ut for salg tidligere i år.
 
Til en pris av 50 millioner kroner medfølger   fire hytter, dypvannsbrygge, båthus, skyttergrav  fra 1. verdenskrig og to kanoner.
 
 – Dette er selve definisjonen på en unik eiendom. Det finnes ikke maken, uttalte eiendomsmegler i Privatmegleren, Christian Falkenberg til Botrend tidligere i juni. 
 
Nå melder NRK Østfold og Dagens Næringsliv av eiendommen er solgt.
 
– Jeg kan bekrefte at eiendommen er solgt for en rekordsum. Etter det jeg kjenner til har det ikke blitt solgt så dyre sjøhytter i Østfold tidligere. Det er også etter det jeg kjenner det dyreste salget av sjøhytte så langt i sommer. Men jeg kan verken oppgi hvem som har kjøpt eller hva eiendommen ble solgt for, sier han til DN. 
 
Botrend har den siste tiden skrevet flere saker om hyttemarkedet og luksusmarkedet for eiendommer i Norge. 
 
 

Prisavslag

 
Det er totalt 10 arvingene som overtok Batteriet på Slevik i 2010.  Det er 4.-generasjon med arvinger som nå selger hyttene.  
 
Selv om megleren ikke vil oppgi salgssummen, melder Dagens Næringsliv av kjøpesummen lyder på 48 millioner kroner. Det er 2 millioner avslag fra den opprinnelige prisantydningen på 50 millioner kroner. Det skal ha vært tre budgivere. Det er den dyreste sjøhytta omsatt på det åpne markedet. 
 
Nå selges Borgen på Blommenholm med rabatt
 
Fylkeskommunen  i Østfold skulle gjerne sikret seg eiendommen for fri benyttelse for lokalbefolkningen. 
 
Slik gikk det ikke. 
 
– Jeg er lei meg fordi vi ikke greide å sikre det til allmennhetens bruk. Det er et flott område som ville vært veldig fint å kunne sikre for alles bruk, men det ble nok for dyrt for oss, sier fylkesrådmann Odd Roar Andreassen til NRK Østfold. 
 
Hytter ved sjøen har aldri vært dyrere
 

Annonse

Ikke tid til hytta

 
Flere av de som selger de dyreste hyttene i Norge, er bosatt i Asker eller Bærum
 
Noe av årsaken til at de selger fritidseiendommene sine, er at de ikke rekker å bruke dem.
 
– Det er med tungt hjerte jeg selger, men jeg tror at det er riktig. Jeg har et hus på Nesøya, jeg har en hytte på fjellet og denne strandeiendommen på Oterøya. Det blir litt mye å ta vare på. Jeg er jo snart 70 år, sier Jon Norseth som nå selger sin eiendom utenfor Kragerø. 
 
Se den flotte hytta på Brønnøya i Oslofjorden
 
Nå tror eiendomsmegler Falkenberg i Privatmegleren at det blir en kjedereaksjon hva gjelder salg av dyre hytter.
 
– Og et par slike salg utløser flere salg. Nå får vi en kjedereaksjon. Det sitter folk med tilsvarende eiendommer som sier at nå er tiden inne for å selge. Det tror jeg skjer i år. Vi får vesentlig flere salg av eiendommer i klassen over 25 millioner kroner i år, sier han til Dagens Næringsliv. 
 
Som flere meglere har uttalt til Botrend den senere tiden, er det den lave renten og fjerningen av arveavgiften som nå har ført til fortgang i luksusmarkedet. 
 
– De som kjøper disse eiendommene har nok anledning til det uansett, men det har ført til at flere velstående familier deler ut penger til barna som da kjøper bolig. Dyre eiendommer har fått en liten reprise, sier megler og grunnlegger av Sem og Johnsen, Tom Elliot Johnsen.

 

 

Les flere saker på Botrends forside her. 

 
 

Tips eller tilbakemelding? Send oss en e-post.