Ny prisrekord for leilighet

Publisert
8. februar 2017

Ga 2,8 millioner for 20 kvadratmeter. – Boligstyling var avgjørende, mener megler.

140.314 kroner og 65 øre per kvadratmeter ble lagt på bordet da en leilighet på 20 kvadratmeter ble solgt i midten av januar. Med adresse i det som tradisjonelt sett har vært en av Bjølsens mindre populære boligblokker.
 
– Enkelte bygg eller borettslag er mer populære enn andre, men nå er vi på vei mot en liten utskiftning, sier eiendomsmeglerfullmektig hos Aktiv Sagene, Alexander Granlie.
 
Ifølge han var det styling og oppussing av leiligheten som førte til prisrekord i den 260 enheter store boligblokka i Stavangergata.
 
Selgerne investerte 70.000 kroner i å pusse opp leiligheten før salget. De ga frie tøyler til megler Granlie og boligstylist Linda Elmin i Hviit. Foruten renovering av badet i regi av borettslaget, hadde ikke eieren gjort store oppgraderinger i løpet av de 40 årene vedkommende hadde bodd der.
 
Les også: – Invester i boligen du selger

Annonse

Liten plass trenger soneinndeling

Boligstyling har blitt stadig mer vanlig de senere årene. Også i et boligmarked som er preget av lavt utbud og stive boligpriser.
 
Fredag kom fersk statistikk som viste at prisveksten i hovedstaden og de omkringliggende kommunene fortsatte i januar. Enkelte bydeler i Oslo har opplevd en prisøkning på 20 prosent de siste 12 månedene.
 

– Denne leiligheten er et kjempegodt eksempel på at boligstyling funker, sier boligstylist Linda Elmin som mener at folk flest kjøper med øynene.
 
De vil ha ting fort gjort, og vil helst slippe å gjøre det selv. Da må alt stemme. Som ingen løse stikkontakter, pene og funksjonelle overflater og løsninger.
 
 
Les mer om boligstyling her
 
I Bjølsen-leiligheten fikk de håndverker Klaus Møllegaard til å erstatte slitt gulvteppe med ny parkett. Kjøkkenbenken ble byttet og forlenget slik at en ny spiseplass kom til.
 
I tillegg ble vegger, lister og karmer malt. Linda Elmin valgte hvit som basefarge, og med to kontrastvegger i dus grønt.
 
– Med så liten plass er det viktig å dele opp ting i soner. Du kan stå midt i rommet og se alt du eier, og da må man passe på at ting passer sammen uten at det blir rotete, forklarer Elmin.
 
– Men en ting er jo hva man ser i annonsen, det er først når man opplever stemningen i selve boligen at magien oppstår
 
Les også: Forbrukerrådet ber deg være kritisk til boligstyling

Enkle grep

Da oppdraget ble gitt i desember var prisrekorden på tilsvarende leilighet i gården 1,9 millioner, ifølge Alexander Granlie. Etter fem dager med oppussing i romjulen og fotografering var den klar for salg.
 

Les også: Over en halv million nordmenn drømmer om småbruk
 
Prisantydningen var på rett over 2,1 millioner kroner, og nærmere 30 stykker skrev seg opp som interessenter etter visning. Flere budgivere var fast bestemte på å få den. Budrunden stoppet til slutt på 2,8.
 
– Det lå fire andre ute samtidig med denne. Noen var også pusset opp, men de gikk alle noen hundre tusen lavere enn denne. Det er bare enkle grep som skal til for at det du skal selge blir verdt mye mer, mener Granlie.
 
Les mer på Botrends forside
 
Send oss gjerne tilbakemelding, og følg oss på Facebook og Instagram @botrend.no