Annonsørinnhold

NY TREND: UTEBELYSNING SOM DEKORASJON

Publisert
6. november 2018

Utebelysning hører ikke bare jula til. Nå som mørket faller på, gjelder det å skape lun stemning både inne og ute.

– Før var det vanlig å henge opp en lysslynge på grantreet i hagen i desember. Nå ber kundene om «vinterlys» som de dekorerer inngangspartiet, hagen eller terrassen med gjennom hele mørketiden, sier Oddbjørg Skram, butikksjef i Christiania Belysning i Asker. Hun illustrerer en trend.

Christiania Belysning, utebelysning, vinterbelysning

Du trenger ikke vente til jul med å belyse de mørke høst- og vinterkveldene.

UTEBELYSNING FOR STEMNING

Det er en hard årstid vi går i møte, og stadig flere velger å lyssette uterommet, enten det er en liten terrasse på seks kvadrat eller en stor eplehage. – Det gir en helt egen effekt å kle et nakent epletre med en lysslynge med bittesmå lyspunkter. Det skjenker en lun stemning til hagen når mørket faller på, og gir en følelse av hygge når man sitter innendørs og kikker ut, sier Ingvild Jørgensen. Hun er butikksjef i Christiania Belysning på Bekkestua, og opplever at stadig flere kunder ber om utendørsbelysning.
– Etterspørselen er stor, og vi er glade for å kunne tilby flere skreddersydde alternativer til den tradisjonelle lysslyngen, sier hun.

De ansatte hos Christiania Belysning

Oddbjørg Skram, Ingvild Jørgensen og Linda Evensen er klare for å gi deg gode råd om vinterbelysning.

ALTERNATIVER TIL LYSSLYNGEN

Mange ønsker å gi inngangspartiet et løft som sier «velkommen hjem» etter en lang arbeidsdag. Et par nøstekuler med LED-lys eller lykter som blafrer på trappen gjør det ekstra hyggelig å komme hjem – både for deg og for gjestene dine. – Mange kommer innom butikken og har latt seg inspirere av naboene. Eller de har sett et vakkert stilleben med lyseffekter og lurer på om vi kan hjelpe dem å gjenskape stemningen, sier Linda Evensen, butikksjef i Christiania Belysning i Sandvika.

“Det gir en helt egen effekt å kle et nakent epletre med en lys-slynge med bittesmå lyspunkter.”

Hun forteller at dagens utebelysning er mye lunere i fargekvaliteten enn de tidligere variantene som var neste blåhvite. –Vi hjelper gjerne til med å velge riktig kelvingrad på belysningen slik at kundene får det akkurat som de vil. Her i nord går vi helst for et bløtt og varmt lys, fordi det gir oss en følelse av trivsel og lunhet selv om snøen daler ned i filler ute. Vi kaller det gjerne «hyggelys», sier hun.

Døtkrans, utebelysning

Utebelysning på trappen gjør det ekstra hyggelig å komme hjem.

Christianina Belysning, utebelysning, inngagnsparti

Hyggelys: Dagens utebelysning er mye lunere i fargekvaliteten enn de tidligere variantene som var neste blåhvite.

ENKELT Å BRUKE

Men hvordan går man egentlig til verks hvis man vil lyse opp balkongen, inngangspartiet eller hagen sin? –Det første man bør tenke på er hvilket område som skal belyses. Er det et tre, en busk, en trappeavsats eller et gelender? Så må man vurdere hvor nærmeste kontakt er. Finnes det ikke stikkontakt i nærheten, anbefaler vi batteridrevne lysslynger og stearinlys som går på batteri. De finnes i mange utførelser, og er særdeles enkle i bruk, forklarer butikksjefene. Og er man bekymret for å glemme å skru av belysningen før man legger seg, har noen av utelysene innebygd timer som tidsinnstiller når lyset skal skrus av og på.

Christiania Belysning, lysslynge, utebelysning

En smart løsning som gjør at man slipper å kle på seg boblejakke og utesko for å skru av lyset. I praksis betyr det at du kan både legge deg og våkne til et opplyst uterom uten å sløse med strømregningen. Med andre ord – det er ingen grunn til å vente til jul med å belyse de mørke høst- og vinterkveldene!

Christiania Belysning