700 interessenter på 59 leiligheter

Publisert
7. januar 2017

Fire år med uenigheter – nå reserveres nyboligprosjektet Blakstadmarka.

Da nyboligprosjektet Blakstadmarka skulle testes i markedet, skrev 700 stykker seg på liste for 59 leiligheter. Prosjektet består av 2- og 4-roms leiligheter i ulike prisklasser avhengig av tilvalg. Det er tegnet av Boxs arkitekter i Asker og utviklet av Skaaret Eiendom, også en Asker-bedrift.
 
Leilighetene skal være innflytningsklare i siste halvdel av 2018 – forutsatt at Asker kommune godkjenner utbyggingen ved neste kommunestyremøte i januar 2017. 
 
At leilighetsprosjektet foreløpig ikke er godkjent har ikke skremt boligkjøperne. Da den bindende reserveringen åpnet i midten av desember, ble 40 prosent av leilighetene revet vekk på under én uke. Nå er ytterligere reservasjoner kommet til, og prosjektet nærmer seg den magiske grensen på 60 prosent.
 

Annonse

– Selger vi så mye vil det gå ekstremt kort tid fra godkjennelse til byggestart, hevder ansvarlig eiendomsmegler for prosjektet, Petter Mamen-Lund i Eie Asker.
 
– Det er en populær tomt med landlige omgivelser samtidig som det er kort vei til Asker sentrum. Det virker som om det har truffet godt i flere kjøpergrupper – fra førstegangskjøpere til godt voksne.
 
Les mer om boligmarkedet i Asker
 

Fire år lang uenighet over

Eie-megleren sier det er uvanlig med et så stort antall interessenter på kun ett prosjekt, og tror at det kommer som en følge av heftig annonsering høsten gjennom. Men utbyggingen har vært gjenstand for oppmerksomhet i flere år.
 
 

Kommersiell tjeneste: Se hvilke boliger som er til salgs
 
I begynnelsen av 2015 måtte plantegningen tilbake til Asker-arkitektenes tegnebrett etter at bygningsrådet i kommunen sa nei til forslaget: De ønsket seg flere, mindre og billigere leiligheter.  De mente også at bygningene var for høye, utnyttelsen for stor, samt at det gamle næringsbygget på eiendommen passet dårlig inn i et nytt boligområde. Arkitektkontoret på sin side stilte seg kritisk til kommuneadministrasjonens prosess frem til politisk behandling.
 
Nå er de kommet til enighet, og resultatet er et bedre boligprosjekt, mener utbygger og arkitektene, som har samarbeidet tre ganger tidligere.
 
– Det er blitt kjempefint med gode kvaliteter og bedre planer for uteområdene med gangstier og opprustning av fritidsområdene rundt. Nå har vi også laget forskjellige størrelser på leilighetene som kommunen er interessert i, sier arkitekt Pieter Paul Furnée.
 
– Det er mange som har ventet. Det har tatt uforholdsmessig lang tid, men nå går ting heldigvis fremover, sier Johan Skaaret i Skaaret Eiendom som eier næringstomten der National Oilwell Varco holdt til.
 
 
– Det er også en fordel at man bygger i et allerede etablert område.
 
 
Få flere eiendomsnyheter her
 

Budrunde på toppleilighetene

Ventetiden har også økt kvaliteten, ifølge utbygger.
 
– Utgangspunktet har vært å levere høy og over normal prosjektstandard, mener eiendomsmegler Petter Mamen-Lund.
 
Prisene spenner fra rett under 2 mill. for 31 kvadratmeter, til 9,5 for den største toppleiligheten på 134 kvadratmeter. De fleste objektene ligger på rundt 4 mill. – avhengig av tilvalg og beliggenhet.
 
Her finner du alt om nybolig
 
Gjennomsnittlig kvadratmeterpris på prosjektet er ca.61.000 kroner. Om lag 6.000 kroner lavere enn gjennomsnittlig kvadratmeterpris på nyboligprosjekter i Asker og Bærum, ifølge den siste rapporten fra Econ Nye Boliger.
 
– Det var budrunde på noen av toppleilighetene hvor noen også endte over dette. Men da får du med dobbel terrasse og uten innsyn. Til en lavere verdi av hva som er snittpris på toppleiligheter i Asker som siste året har kostet rundt 12-14 mill., hevder Mamen-Lund.
 
Endringer har også kommet til etter at reservasjonene begynte. Den store interessen for de største enhetene gjør at arkitektene vil foreta justeringer for å kunne tilby større leiligheter i de fire boligbyggene.
 
– Som arkitekter syns vi det er veldig gøy med fleksibilitet. Å ha fleksibilitet i eget hus er en kvalitet i seg selv, sier arkitekt Giuseppe Basso.
 

Les flere saker på Botrends forside.
 
Kontakt oss her, og følg oss på Facebook og Instagram under Botrend.no.