Annonsørinnhold

Nye barndomshjem

Publisert
18. august 2017

De fire mammaene har tre ting til felles: De bor alle i Hagebyen på Fornebu, har barn født i 2016 og er i like dårlig form.

– Jeg er egentlig veldig hjemmekjær. Vi har vokst opp i Asker og jeg har hele tiden tenkt at Fornebu bare en slags mellomstasjon, før vi flytter tilbake. Men nå… dette er mye mer enn ett stopp på veien, nå føler jeg at vi har funnet vårt hjem, sier Siri Anne Bernum Halck (32).

Storesøster Mari Mette Bernum (34) nikker enig.

– Ved å bo her gjør vi det på en måte enkelt for oss selv. Her har vi alt vi trenger på ett sted og i gåavstand. Også er det veldig god barnehagedekning her. For hver babyboom etableres det en ny barnehage som redder småbarnsfamiliene, sier Hanne Nilsson (34).

To av de fire jentene er søstre, en er barndomsvenninne og en er en ny bekjent.

Naboer, mammaer, venninner, barn

NABOER: De fire mammaene fra Hagebyen på Fornebu.

Celine Kennedy (31) har bodd på Fornebu lengst, siden 2014.

– Når vi var nye her, trillet jeg bort til kantinen til Aker for å kjøpe kaffe. Det er 3 år siden, men nå finnes det uendelig med tilbud og muligheter, sier Celine.

Fornebu er mer enn butikker og cafeer – det er først og fremst nye barndomshjem.

 

Løpegruppa fra Hagebyen

De fire naboene har tre ting til felles: De bor alle i Hagebyen på Fornebu, har barn født i 2016 og er i like dårlig form.

 – Vi har en slags løpegruppe, men vi løper ikke så mye… det er mer for kos. Også er det helt greit å stå over leggingen en kveld av og til. Det er første gang vi løper et løp, målet er å gjennomføre. Det er ambisjonen, ler Celine.

På Obos’ visningssenter i Widerøeveien har det møtt opp en sprek gjeng ansatte og beboere som har kjøpt bolig på Fornebulandet. Alle løperne har like trøyer, mørkeblå med Obos på brystet.

– Løper jeg fortere, hvis jeg drikker denne tror du? Hanne skrur av korken på en energidrikk og smiler til de de andre.

Det er snart klart for Fornebuløpets 5 km.

startpistolen til fornebuløpet

STARTSKUDDET: Fornebuløpets 5 km.

Speakeren løfter megafonen til munnen og teller bestemt ned. Ved målstreken står pulje 2, de mest ivrige først. Joggesko i neonfarger tripper, solbrillene er raske.

– Jeg sier i fra når det er 30 sekunder til start.

Et lite stykke inn i puljen står mammaene fra Hagebyen. Startskuddet går og sender løperne langs kortsiden av Telenor Arena, rundt svingen ved undergangen før puljen forsvinner ut av syne.

INNSATS I FOKUS: Naboene er enige om at innsatsen er viktigst.

 

Lokal bankett

Resultatet blir godt nok, med stort forbedringspotensialet i følge mammaene. Innsatsen er likevel viktigst, den kan ingen utsette noe på.

– Nå skal vi ha bankett på Maya’s. Det var ikke lett å få bord der i kveld, så det er nok flere som skal ut å feire egen innsats, sier Mari Mette fornøyd.

– Ser du, det er det som er så fint med Fornebu. Vi går bare hjem vi, føyer Hanne til.

– Helt klart. Og til neste år går vi for gull, avslutter Siri Anne med et smil.

I MÅL, SPORTSDRIKK, OBOS, SLITENE JENTER

GÅR FOR GULL: Men ikke før til neste år.

– For oss er det viktig å støtte lokale arrangementer i de områdene der vi driver utbygging. Fornebuløpet har ulike distanser og klasser som tiltrekker seg aktive mennesker i alle aldre. Litt som Fornebuløpet passer Obos for alle, sier Anders Gregersen, administrerende direktør i OBOS Fornebulandet AS.

Obos er hovedsponsor for Fornebuløpet

I år løp 25 Obos-kunder Fornebuløpet. Dette er kjøpere som allerede har flyttet til Fornebu, eller som overtar sine boliger de neste årene.

– Vi vil bidra til å bygge gode samfunn og miljøer på Fornebu. Gjennom våre utviklingsprosjektene ønsker vi å tilrettelegge for aktivitet og sosiale møteplasser. Vår neste store satsning på Fornebu er Punkt., en container boxpark vi skal aktivisere med forskjellig aktivitet. Her vil forhåpentligvis beboere og ansatte på Fornebu kunne finne interessante tilbud, oppfordrer Anders.

OBOS FORNEBU, Forneburingen 200, 1364 Fornebu, Tlf.: 02 333