Nytt rekkehusprosjekt i Asker

Publisert
7. januar 2016

Nå bygges det rekkehus ved den gamle kroa Rosenhaven.

 
Flere meglere Botrend var i kontakt det siste halve året, beskriver et boligmarked med stort press på rekkehus og tomannsboliger i Asker og Bærum.
 
Rekordfå boliger til salgs i Asker og Bærum
 
– Vi prøver å analysere hvorfor det er så få boliger til salgs. Personlig tror jeg det handler om usikkerhet. Folk er mer avventende nå som det for første gang på mange år er større usikkerhet i visse arbeidsmarkeder og andre samfunnsøkonomiske områder, uttalte daglig leder i Proaktiv, Fredrik von Krogh til Botrend i fjor høst. 
 
Nå bygges det nye rekkehus på Engelsrud i Asker.
 
Eiendomsmegler og daglig leder i Privatmegleren Solli og Partnere i Asker, Carl Fredrik Solli,  står for salget.
 
– Det har vært jevn og god interesse for prosjektet, opplyser han, som hittil har solgt tre objekter i det som omtales som Rosenhaven. 
 
Har du gode tips til Botrend? Kontakt oss her.
 
Nils M. Nordvik tror prisøkningen minsker
 
Prosjektet i Vøyen Hageby i Bærum hadde stor interesse knyttet til seg i fjor, der DNB Eiendom solgte to enheter om dagen da presset var på sitt største. 

20 rekkehus

 
Byggetrinn 1 består av i alt 12 rekkehus fordelt på tre ulike rekker som henholdsvis består av 3-, 4 og fem hus.
 
På Rosenhaven vil det bli bygget i alt 20 rekkehus fordelt på to byggetrinn. Alle rekkehusene blir på tre etasjer med noe ulik planløsning for takterrassene.
 
– Målgruppen er i hovedsak barnefamilier eller de som ønsker å kjøpe noe nytt, sier megler Solli. 
 
Områdene i Asker og Bærum opplever stadig oftere at kjøpere fra Oslo vinner budrundene.
 
Det er også Sollis erfaring. 
 
– Vi ser helt klart en økning av kjøpere fra Oslo som vurderer å flytte lengre ut for å få mer for pengene. I tillegg er det kollektive tilbudet såpass bra at tiden til og fra jobb ikke blir av avgjørende faktor, sier han.
 
– Asker må tilrettelegge bedre for boligbygging
 
Saken fortsetter under bildene. 

Annonse

Historisk grunn

 
Området Rosenhaven har en morsom historie.
 
I 1955 ringte en danske på døren hos familien Berger på Engelsrud gård. Jørgen Clausen, som dansken het, opplyste at han ville annlegge en dyrehage på gården. 
 
Og ikke bare det – han ville også åpne et serveringssted. Han bygde først en kiosk og begynte deretter å lage en større hage rundt kiosken, med dammer og springvann og masse roser. 
 
Derfra kommer navnet Rosenhaven.
 
Deretter kom det dyr – for det meste fugler, det vil si en ugle, en stork og en papegøye som kunne snakke. Ryktet vil ha det til at den var ganske grov i kjeften. Det var også perlehøns, kanarifugler og en påfugl.
 
På 50-tallet ble det populært å legge søndagsturen til Rosenhaven, hvor det på lørdagskveldene var dans. På 1970-tallet måtte Clausen stenge dørene, for da motorveien kom forsvant mye av trafikken til restauranten.