Obos bygger ut Storøya

Publisert
9. november 2015

Stor rift om leiligheter på Fornebu.

De siste fire årene har OBOS hatt stor byggevirksomhet på Storøya. Om fire måneder får tomme leilighetstun sine første beboere.
 
Først ut er Terne Tun 1 hvor kun én av totalt 39 boliger er ledig.
 
Tunet er fordelt i fem punkthus på fire etasjer og inngår i Storøya-prosjektet som innbefatter totalt 500 boliger.
 
Størrelsene varierer fra 2-roms på 53 kvm. til 4-roms på 142 kvm, og har blitt solgt fra 2.999.000 kroner og oppover.
 
 
Boligprisene faller i hele landet
 
 
– Rekordfå boliger til salgs
 
Den foreløpig eneste usolgte boenheten er en toppleilighet på 142 kvm i fjerde etasje til en utsalgspris på 12.250.000 kroner.
 
– Vi har vært opptatt av å få til gode planløsninger samtidig som eksteriør og fasader også er av høy kvalitet. På Storøya har vi ikke planlagt mange småleiligheter, men i hovedsak valgt 3- og 4-romsleiligheter til barnefamilier eller etablerte kjøpere som ønsker seg en mer lettstelt bolig. Det gjenspeiles også i prissjiktet vi ligger i, sier prosjektsjef for Storøya i OBOS, Tor Evert Lindeland.
 
Renoveringsobjekt i Asker gikk 1,6 millioner over takst.
 
Tusenvis av nye boliger på Fornebu.

Lanserer nytt tun om få uker

Totalt 14 nye boligtun skal stå klart på Storøya innen 2019. Det er fremdeles ledige objekter i flere av tunene bortsett fra de to første, som er utsolgt.
 
– Etter en liten nedgang i markedet høsten 2013, har både salg og bygging gått relativt raskt. Vi regner med å ferdigstille de siste prosjektene i 2019, sier prosjektsjef Lindeland.
 
Det nye boligområdet ligger vest på Fornebulandet og grenser ned mot vannet med Koksabukten i sør og sommerfugldammen i øst. Det er kort vei til Nansenparken, det nye kjøpesenteret Fornebu S og øvrig infrastruktur som er kommet på plass de senere årene.
 
– Etter utbyggingen i Rolfsbukta og Hundsund tok det litt tid før vi klarte å skape den store interessen rundt Storøya. Etter hvert som øvrige tilbud har kommet på plass, har salget nesten gått av seg selv. Men det er klart, vi som alle andre håper jo at det blir fortgang i t-bane-planene ut til Fornebu, men for de som bor på Fornebulandet så er det minimalt med forsinkelser i trafikken da de kjører mot køen, sier Lindeland.
 
Om få uker legges et nytt prosjekt i Storøya-prosjektet ut for salg. Vipetunet ligger tilbaketrukket og skjermet, nest ytterst på Storøya og vil bestå av 3-roms leiligheter fra 69 kvm. til mer romslige og eksklusive leiligheter over to plan på inntil 157 kvm. Prisene vil ligge fra 4.990.000 og oppover.
 
Stort press på rekkehus og tomannsboliger 

Annonse

Grønne lunger

Terne-tunene er, som de øvrige seks boligtunene, utviklet med en grønn tanke. På Storøya har OBOS arbeidet tett med Gullik Gulliksen Landskapsarkitekter. Grønne fingre går inn mellom tunene, og skaper en sammenhengende grønn struktur etter hvert som de bygges ut.
 
– Vi har en maks begrensning på fire etasjer i høyden. Tanken har vært å lage små tun med tre til fem hus med opptil fire etasjer. Denne oppdelingen av bygningene gir et småskalapreg, sier prosjektsjef Lindeland som tror kundene setter pris på den grønne profilen med mye natur, lys og luft.
 
– Hele området ligger litt tilbaketrukket på Fornebu med gangavstand til kjøpesenteret og alt av aktiviteter som over tid vil bli etablert på Fornebu, samt bade- og rekreasjonsmuligheter. Det er mye lys og luft mellom husene, og vi har brukt mye tid sammen med landskapsarkitektene for å tilrettelegge for aktiviteter for folk i alle aldre.
 
Les mer om boligutvikling på Botrend her.