Obos selger unna på Storøya

Publisert
14. januar 2016

Utbyggingen fortsetter på populære Fornebu og Snarøya.

Siden slutten av november har OBOS solgt unna 14 av 34 boliger i det nye prosjektet Vipetunet på Storøya. En god start i et stadig mer populært marked, mener prosjektselger i OBOS, Tomine Duller.
 
– Salget har gått som forventet og tilsvarer 41 prosent av verdien i prosjektet, sier Duller.
 
Vipetunet er det tiende OBOS-tunet i rekken på Storøya. Foruten to, har de resterende tunene solgt svært godt og har hver mellom ett og tre usolgte enheter igjen.
 
Få flere bolignyhter på Botrend her.

– Salg og bygging har gått relativt raskt

Vipetunet ligger tilbaketrukket og skjermet, nest ytterst på Storøya, og er en del av den store utbyggingen OBOS har foretatt på Storøya de senere årene. Til sammen skal 14 nye boligtun stå klare innen 2019.
 
Da Botrend snakket med prosjektsjef for OBOS Storøya, Tor Evert Lindeland, før jul var han optimistisk med tanke på både utbygging og salg av boligtunene.
 
– Etter en liten nedgang i markedet høsten 2013, har både salg og bygging gått relativt raskt, sa Lindeland som merket en stor oppgang etter at de øvrige tilbudene på Storøya var kommet på plass.
 
Etter utbyggingen i Rolfsbukta og Hundsund tok det litt tid før selskapet klarte å skape interesse rundt det nye området på Storøya. Men etter at både kjøpesenteret Fornebu S og andre nyoppstartede kafeer og bakerier har kommet til, har det vært lettere å selge de nye boenhetene.
 
Prosjektselger i OBOS Tomine Duller mener det er summen av alt som gjør Storøya til et perfekt boområde for de fleste.
 
– Det jeg liker best med Vipetunet er at det har en flott beliggenhet på Storøya, i tillegg til at det er kort vei til stranden, skoler, barnehage, offentlig kommunikasjon og kjøpesenter.
 
De 14 resterende leilighetene i Vipetunet koster fra 5.090.000 kroner (69 kvm) til 10.200.000 kroner (120 kvm).
 
Norske boligpriser faller.

Annonse

To kjøpegrupper

Leilighetene i Vipetunet spenner fra tre-roms på 69 kvm til fem-roms på 157 kvm. Det er de minste leilighetene som troner på salgstoppen.
 
– Vi ser at leilighetene på 69, 94 og 109 kvm er de mest populære. Dette er leiligheter med gode og effektive planløsninger med romslige uteplasser, sier prosjektselger i OBOS, Tomine Duller.
 
Tunet skiller seg ut ved at det har en annen miks av type leiligheter enn de fleste av de siste tunene.  
 
Skal du på visning? Da må du lese dette.
 
– Kjøpegruppen er delt i to grupper der du har unge par med eller uten barn, og de som flytter fra enebolig til en mer lettstelt leilighet. Gjennomsnittsalderen ligger på 45 år, sier Duller.
 
Hun forteller videre at den typiske kjøperen er aktiv, og allerede bosatt i Oslo eller Bærum. De er opptatt av miljøvennlige tiltak og funksjonelle planløsninger.
 
– Dagens boligkjøpere følger trenden og blir mer og mer opptatt av det som er miljøvennlig. Både avfallshåndtering via søppelsug og vannbåren fjernvarme er miljøvennlige tiltak som er satt i gang her ute på Fornebu, sier salgssjefen.
 
Fremdeles gjenstår fire prosjekter på Storøya. OBOS regner med å ferdigstille disse innen 2019, og allerede i april kommer 30 nye leiligheter fordelt over fire bygg.
 
Les flere saker på forsiden av Botrend her.
 
Har du tips og innspill? Kontakt oss her.