Annonsørinnhold

Oppussing på budsjett

Publisert
5. mars 2021

Oppussing kan fort bli dyrt. Hvordan skal man få budsjettet til å gå opp? Finansagenten Axo Finans gir deg noen tips til hvordan du kan spare penger til oppussingen.

Klikk her for å sammenligne lån hos 31 banker

Oppussingslån? Bruk en finansagent

Mange tar opp forbrukslån når de skal pusse opp. Da kan man få råd til oppussingen selv om man ikke har pengene tilgjengelig akkurat for øyeblikket. Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet. Til forskjell fra et lån med sikkerhet, som for eksempel et boliglån eller billån, kan et slikt lån brukes til hva som helst. Nettopp derfor er det spesielt egnet til oppussing.

Men hvordan finner man billigste forbrukslån?

Bruk en finansagent

Du kan nemlig spare store summer på å bruke en finansagent som Axo Finans når du søker. Axo Finans sender din søknad videre til flere banker og långivere. Når flere banker behandler søknaden din, øker sjansene for at du finner det beste oppussingslånet. Dessuten må bankene konkurrere om å få deg som kunde, noe som er med på å presse renten ned.

I tillegg til dette sammenligner Axo Finans tilbudene for deg. Her blir også din privatøkonomi tatt med i betraktningen. Etter å ha sammenlignet alle tilbudene, sender Axo Finans deg det beste tilbudet for deg. Dette betyr lav rente, en nedbetaling som passer din økonomi og gode vilkår.

Axo Finans

Høy gjeld? Refinansiér dyre lån og kreditter

Refinansiering kan være en god løsning dersom du betaler ned på flere lån. Det er også nyttig om du har kredittgjeld. Når du refinansierer, samler du alle lån og all gjeld på ett sted. Banken eller långiveren som innvilger lånet til deg overtar og betaler ut gjelden for deg.

Dette kan spare deg for flere tusener i renteutgifter. Du får lavere rente, noe som også betyr et lavere månedsbeløp og en lavere totalkostnad. I tillegg slipper du å betale samme gebyr flere ganger. Blant annet slipper du fakturagebyr for hvert lån.

Også ved refinansiering bør du bruke en finansagent. Dersom du søker via Axo Finans, vil din søknad bli sendt til flere banker og långivere samtidig – på samme måte som når du søker forbrukslån.

I tillegg til å konkurrere seg imellom, må bankene konkurrere med de tilbudene du allerede har. Derfor vil du kunne få et bedre tilbud gjennom refinansiering. Det beste tilbudet får du gjennom en finansagent.

 

Oppussing koster

Alle vet at oppussing koster. Nordmenn er svært glade i å pusse opp, og bruker faktisk så mye som 94 milliarder kroner på oppussing i året. Dette er store tall, og det er ikke rart at flere tar opp lån til prosjektene sine. Hvordan skal man holde kostnadene nede?

Planlegg på forhånd

Først og fremst er det viktig med grundig planlegging på forhånd. Ellers er det lett at prosjektene sklir ut underveis. Avgrens klart og tydelig hva som skal gjøres, hvordan det skal gjøres og hva slags utstyr og materialer dere trenger. Kanskje dere bør lese en guide til oppussing før dere setter i gang?

Sett opp et budsjett

Før du går i gang er det viktig å sette opp et budsjett. Sjekk hvor mye maling dere trenger, hva penslene koster og hvor mye dere må betale for de nye møblene. Med et budsjett på plass finner dere fort ut hva dere har råd til, hvor mange prosjekter dere får til på én gang og hvor dere eventuelt bør spare penger.

Hvor kan dere spare inn?

Underveis er det viktig å se etter måter å gjøre oppussingen enda billigere. Kan dere låne pensler av noen dere kjenner som nettopp har malt hos seg? Trenger dere helt nye møbler, eller er det mulig å spare på å kjøpe brukt? Slik blir oppussingen billigst mulig.

Axo Finans, Fridtjof Nansens plass 7, 0160 Oslo, Tlf.: +47 22 86 74 00