Optimistisk Selvaag om fremtiden

Publisert
15. februar 2016

– Sterk urbanisering og lav boliglånsrente gir stort behov for nye boliger, sier administrerende direktør.

 
Boligutviklingsselskapet Selvaag Bolig la mandag ut selskapets kvartalsrapport.
 
Den viser et resultat før skatt på 81 millioner kroner for fjerde kvartal i 2015. Resultatet var 176 millioner kroner samme periode i 2014.
 
–  Selv med oppbremsing i Stavanger-markedet, solgte vi totalt 935 boliger for 3,2 milliarder kroner. 88 prosent av boligene vi ferdigstiller i 2016 allerede er solgt. Vi vil med andre ord fortsette å levere gode resultater i tiden fremover, sier administrerende direktør Baard Schumann i en kommentar. 
 
Les flere saker på Botrends forside her. 

Annonse

Optimistisk for fremtiden

 
Totalt i 2015 solgte selskapet boliger for 3,2 milliarder kroner. 
 
– Asker og Bærum er spesielt attraktive områder der det bygges for lite. Dette vil derfor være prioriterte områder for oss og andre utbyggere fremover, uttalte Schumann til Botrend i fjor høst.
 

Gjennom 2015 har Selvaag Bolig styrket tomteporteføljen ytterligere i blant annet Oslo, Trondheim og Bergen for å kunne møte stor etterspørsel.

 

– Vi er optimistiske med tanke på markedsutviklingen i kjerneområdene våre i året som kommer. Sterk urbanisering og lav boliglånsrente gir stort behov for nye boliger i regioner vi har en sterk posisjon. 2016 har startet bra og ser bra ut videre for Selvaag Bolig, sier Schumann.

 

Selskapet opplyser at ved utgangen av 2016 vil 85 prosent av boligene Selvaag Bolig har under bygging være i Stor-Oslo. 

 

Mener Bærum er den mest attraktive kommunen å bo i. 

 

Se hva de vil bygge i dette området i Bærum 

 

Foreslår økt utbytte

 
Selvaag Bolig hadde driftsinntekter på 3,25 milliarder kroner, og en EBITDA-margin justert for finanskostnader på 16,6 prosent.
 
Gode resultater og fremtidsutsikter gjør at selskapets styre foreslår et utbytte på NOK 0,80 per aksje for andre halvår 2015.
 
Det gir et utbytte på NOK 1,50 per aksje for året, en økning på 25 prosent fra 2014.
 
– 2015 har vist at vi lever opp til vår ambisjon er å være en ledende aktør både når det gjelder kvalitet, salgstall, resultat og avkastning til aksjonærer. Selv med oppbremsing i Stavanger-markedet, solgte vi totalt 935 boliger for 3,2 milliarder kroner. 88 prosent av boligene vi ferdigstiller i 2016 allerede er solgt. Vi vil med andre ord fortsette å levere gode resultater i tiden fremover, sier administrerende direktør Baard Schumann.
 
Vil bygge tusenvis av nye boliger på Fornebu
 
Salg i 2015 ga byggestart for 858 boliger. Ved utgangen av året hadde selskapet 1 339 boliger under bygging med en verdi på 4,74 milliarder kroner. 77 prosent av disse var solgt.
 
Ved årsslutt hadde selskapet 65 ferdigstilte boliger som ikke var solgt.

Annonse

Etterlyser strategi

 
I helgen gikk partner i Prognosesenteret Bjørn Erik Øye hardt ut mot en manglende strategi fra politikerne når det kommer til boligbygging i Oslo-regionen. 
 
– Politikerne i Oslo må tenke fem til ti år fremover og kort ned saksbehandlingstiden, slik at det går kortere tid mellom planlagt bygging og byggestart. Da vil boliginvestorene våge og bygge mer. I dag savner jeg en klar strategi. Boligbygging i Oslo er helt ute av sporet, sier partner i Prognosesenteret Bjørn Erik Øye til Dagens Næringsliv.