«Koselig» blir tema på Oslo Design Fair

Publisert
6. januar 2016

Se hvordan den nye interiørmessen blir.

– I Norge og internasjonalt er det koselige i stigende grad etterspurt. Under årets designmesse vil vi utforske temaet «The Return of Cosy», sier kreativ leder for Oslo Design Fair, Dagny Thurmann-Moe.
 
Fra 28.-31. januar arrangeres den tradisjonsrike Gave & interiørmessen på Lillestrøm. Men nå med ny profil og nytt navn – Oslo Design Fair. Mye er fremdeles under utarbeiding, men det overordnede målet er fastsatt: Oslo Design Fair skal bli den viktigste møteplassen for norsk design- og interiørbransjen.
 
Som et ledd i strategien skal nye sesongbaserte temaer definere messen de to gangene i året den arrangeres.
 
I slutten av januar vier Thurmann-Moe og resten av staben fire dager til «det koselige».
 
Les flere saker om interiør og design på Botrend her.

Motreaksjon til minimalismen

Temaet «The Return of Cosy» skal utforskes gjennom foredrag fra kjente fagpersonligheter som blomsterdekoratør Finn Schjøll, samt ulike utstillinger under messens fire dager. Et knippe av Norges flinkeste interiørstylister skal lage sin tolkning av temaet ved å innrede hver sin stue.
 
Landlig stil på Høibak Gård i Vollen.
 
– Vi har lenge sett en tendens med fokus på kvalitet og at vi ønsker å omgi oss med ting som betyr noe. I en stressende hverdag er kosen mer verdsatt enn noensinne, sier Dagny Thurmann-Moe som er overbevist om at det koselige er en motreaksjon til det kalde, minimalistisk hjemmet.
 
– Hva som er koselig er veldig personlig, og det finnes ikke noe fasitsvar som gjelder for alle. Å ha et koselig hjem er ofte koblet til personlige elementer, så det er også avhengig av hver og en av oss.
 
Thurmann-Moe har likevel noen faste elementer som bør være på plass for å skape årets koseligste hjem:
 
– Grønne planter, tekstiler, farger, ordentlige materialer og godt håndverk er gode ingredienser som skaper en god og behagelig atmosfære.
 
Og fargene, ja, de skal gjerne være varme og litt støvete i nyansen. De fremstår som behagelige og koselige elementer av et interiør, ifølge Thurmann-Moe som har arbeidet som fargekonsulent i en rekke år.
 
Dette er trendfargen for 2016.
 
Designfellesskapet Klubben synliggjør norsk design.

Annonse

Talent, tradisjon og tendenser

Norsk design og unge talenter spesielt, gjøres nå til en sentral del av messen. En fast utstilling vil vise det beste fra designscenen i Norge.
 
100% Norway utstillingen som ble vist i London tidligere i år, vil vises i sin helhet under messen.
 
En av Norges eldste designbedrifter, Magnor Glassverk, skal flytte deler av verkstedet sitt inn på messen. Der vil de blant annet lage en ny vase designet av en av årets nykommere, designeren Silje Nesdal.
 
Slik forenes talent og tradisjoner, noe Magnor Glassverk ikke er fremmed for. De senere årene har de inngått en rekke samarbeid med designere som Nesdal. I høst fikk for eksempel vasen Oui, laget av designekteparet Kristine Five Melvær og Torbjørn Anderssen, mye oppmerksomhet.
 
– Både programmet og utstillingene er knyttet til messens tre hovedkategorier; talent, tradisjon og tendenser. Viktigheten av kvalitet og håndverk er i ferd med å gå opp for oss, og vi vil for alle messer fremover definere det som påvirker hvordan vi lever og innreder hjemmene våre, sier Dagny Thurmann-Moe som mener vi vil se mer varme, personlige elementer og miks av nytt og gammelt i året som kommer.  
 
Les flere saker på forsiden av Botrend her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her.