Over 75.000 kr kvm. for 1-roms på Østerås

Publisert
25. august 2016

– Jeg får vondt i magen av å tenke på de unge boligkjøperne.

Tirsdag knivet syv budgivere om 34 kvadratmeter i Ovenbakken på Østerås. Prisantydningen på 2,2 mill. var allerede langt høyere enn den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen i Bærum som for øyeblikket er på 51.000 kroner.
 
Budgiverne strakk seg enda lengre på Østerås-leiligheten, og salgsprisen endte til slutt på 2,6 mill. – hele 76.470 kroner per kvadratmeter.
 
– Dette er jo helt Grünerløkka-priser, sier eiendomsmegler hos Krogsveen Østerås Eiksmarka, Trine Nor.
 
Hun har solgt boliger i Bærum øst i lang tid, men sier at prisene har nådd et unormalt høyt nivå den siste tiden.
 
– Vi trodde prisene skulle flate ut litt nå i høst, men det er ingenting som tyder på det. Nå begynner jeg å få litt vondt i magen med tanke på de unge boligkjøperne som skal inn på markedet. Det er veldig vanskelig med disse prisene, nå er man nesten avhengig av hjelp for å få det til, sier Nor.
 
Få siste nytt fra boligmarkedet på Botrend her.
 

Ble forsøkt kuppet

Leiligheten ble pusset i sommer og fikk lagt inn sovealkove etter tips fra eiendomsmegleren. Det var en faktor som påvirket prisen, men også boligkjøpere som har lett lenge, hadde mye å si.
 
På de to visningene dukket det nemlig opp flere unge boligkjøpere som har vært på jakt i over ett år. Ifølge eiendomsmegleren ser nå stadig flere utover mot Bærum fordi Oslo-prisene er så høye. Der har prisene skutt i været – hele 15,2 prosent det siste året, ifølge Eiendom Norges siste prisstatistikk.
 
 

Og de høye prisene vil vedvare i minst fire år til, tror eksperter.
 
Eksempelvis ble en 2-roms på Grønland solgt for 4,2 mill. for tre uker siden – hele 1,35 mill. over takst.
 
– For dem er de østre delene av Bærum attraktivt, spesielt de som ligger nær t-banestopp og knutepunkter. Og denne leiligheten lå i gangavstand til både bane og marka, sier Trine Nor i Krogsveen.
 
Kommersiell tjeneste: Se hvilke boliger som er til salgs her.
 
De siste dagene har Botrend satt søkelyset på kupping – en trend som nå brer om seg i dagens hete boligmarked. I Asker og Bærum kuppes nå hver sjette bolig, og det bekymrer både Forbrukerrådet og eiendomsmeglerne.
 
– Noen prøvde seg også på kupping av denne leiligheten, men det var borettslaget som solgte enheten og de var opptatt av en ryddig prosess, sier Nor.
 

– Folk er livredde for at boligen skal kuppes før visning

Som flere andre eiendomsmeglere opplever nå Trine Nor å bli kontaktet av bekymrede boligkjøpere som er redde for at visninger skal avlyses.
 
– Det er mange som ringer og er livredde for at boligen skal kuppes før visning. Og det er ikke så lett å være megler oppi det hele. Både overfor boligkjøperne, men også selgerne som er redde for at et godt forhåndsbud skal glippe. Det er forståelig nok, men vi forsøker etter beste evne å få dem til å holde visning for de aller fleste tjener på å gjennomføre de planlagte visningene, sier Nor.
 
På Østerås-leiligheten endte også selgerne opp med en bedre sum enn om de hadde akseptert budet som kom inn før visning. Og på Høvik avslo selgeren et forhåndsbud og endte til slutt opp med å selge til 2,7 mill. over takst.
 
– Det kan til tider være vanskelig når de går rett på selger, men vi forsøker etter beste evne å få boligselgerne til å gjennomføre salget etter boka. Det tjener alle på.
 
Les flere saker på forsiden av Botrend her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her.