Annonsørinnhold

Pappaer i farta

Publisert
4. mai 2018

Fornebulandet byr på mange muligheter for å bruke sin fritid til noe byggende. I mai er Fornebuløpet et godt alternativ.

Møteplasser er ikke bare fysiske bygg, som OBOS nye PUNKT, som ligger midt ute i «ingenmannsland på Fornebu.

Møteplasser er så mye mer: det er arrangementer, store og små, det er treffpunkt for ung og gammel – og det er de sosiale treffene som oppstår når man finner hverandre i felles interesse for noe man er opptatt av. Og ganske snart vil vi få se at disse særegne «PUNKTbyggene her ute på «prærien» får liv rundt seg på alle kanter, i form av kjøkkenhager, barnehager og turveier.

Mot solid deltagerrekord for OBOS Fornebuløpet.

Nye møteplasser etableres. Konseptbygget huser i dag både kontorer, kunstgalleri, kafe og utleierom – og skal få stå til den dagen området skal bebygges med boliger. Men inntil da – et godt møtested!

 

Fornebulandet med merkelapp «Attraktivt»

OBOS er opptatt av å utvikle hele Fornebulandet i en retning, som gjør området attraktivt

for fremtidige beboere. I dette ligger ikke bare å designe og bygge boliger i ulike prisklasser, men også støtte opp under tiltak som skaper de gode møteplassene mellom mennesker.

Og dette ser vi blomstre i lokalmiljøet; Fem familier, alle med adresse Hagebyen, har funnet hverandre i felles glede over å trene. Hagebyen er OBOS første boligfelt på Fornebu. Hit flyttet ikke bare «godt voksne» boligkjøpere da boligene ble klare høsten 2013 – men også mange barnefamilier. Dette ga noen utfordringer, som man ikke hadde helt tenkt gjennom i forkant, da både kommune og boligutbyggere, mente at boliger på Fornebu primært ville trekke til seg godt voksne, med ordnet økonomi.

Nå som flere unge, nyetablerte også fant området attraktivt, ble det en liten vekker for kommuneplanleggere og de som skulle ha orden på barnehageplasser, skoler og andre tilbud til våre beboere. Så ser man raskt at alt og alle tilpasser seg – og ganske snart er de fem «unge herrer» fra Hagebyen i gang med å etablere en møteplass for seg og sine – en møteplass som de alle har stor glede av både privat og i jobbsammenheng.

 

Guttegruppe trener til Fornebuløpet på Fornebulandet

KLARE FOR FORNEBULØPET: Fem «unge herrer» fra Hagebyen på Fornebu har etablert sin egen løpegruppe.

 

Trening i vårsolen

Når vi møter gjengen på det lokale kjøpesenteret Fornebu S en kjølig kveld i mai måned, får vi snart høre at gruppen allerede har et par år bak seg på treningsfronten – som

Trener til Fornebuløpet

Trener til Fornebuløpet.

løpegruppe.

Felles for de alle, er at de er gift/samboere – og at de har et eller flere barn, som gjør at «fritiden» ofte blir belagt med familiære sysler. Men familiesituasjonen gir også muligheter, har denne gjengen funnet ut; – For sammen med fruene, har de dannet separate løpegrupper i sameiet – med svært så god oppslutning. Herrene sin enhet – og damene tilsvarende.

De får de full støtte fra sine kjære når de nå skal tilbringe at par timer ute, borte fra sine damer, som denne treningskvelden må være hjemme med sine små barn, som alle skal i seng før pappaene kommer hjem. Men journalisten beroliges raskt: Mødrene har tilsvarende opplegg som fedrene – her er godene jevnt fordelt.

Lurer du på hvordan det gikk med damene? Sjekk det ut her.

 

Fornebuløpet – flott løp i fantastiske omgivelser

Mammaene står på sidelinjen og heier – men det er kun i år! For i fjor løp jentene Fornebuløpet – og de skal også få gleden av å konkurrere igjen neste år. – Ja, egentlig burde man hatt barnevakt for hele ungeflokken de timene løpet arrangeres – for da kunne mødrene utfordret mennene. Det kunne blitt spennende – og det er slett ikke sikkert at du gjetter riktig hvem som ville stukket av med seieren da!

Meld deg på her

Tekst: Paal Alme – Foto: Ole Walter Sundlo 

OBOS FORNEBU, Forneburingen 200, 1364 Fornebu, Tlf.: 02 333