Planlegger herskapelig boligby i Asker

Publisert
4. januar 2016

Et nytt og herskapelig boligprosjekt er under utvikling ved Drengsrud gård i Asker.

 
Nå har 200 interessenter meldt seg allerede før utbyggingsplanene er omtalt.
 
Doyén Asker er navnet på et boligprosjekt med om lag 150 leiligheter som ligger klart på tegnebrettet hos eiendomsutviklerne i Frost Utvikling og Oxer Eiendom.
 
Får de grønt lys fra kommunen, er det duket for et annerledes boligkonsept i Asker og Bærum.
 
Les flere saker på Botrends forside her. 

Herregårdsomgivelser i Asker

 
– En Doyén-bolig er en boform for aktive voksne, hvor man i tillegg til egen leilighet får tilgang til felles arealer og tjenester, slik som bibliotek, selskapslokaler og svømmebasseng. Vi tror det er et stort marked for er slikt botilbud i dette området, sier Oxer-sjef Erling Langeland og markedssjef Torgeir Løge i Frost Utvikling.
 
Doyén-boligene er planlagt på det 31 mål store området vest for Nedre Drengsrudvann, der eieren av Drengsrud gård tidligere planla en park.
 
Sandmæls Nesøya-bolig solgt
 
Eiendommen er nå avsatt til boligbygging i kommuneplanen, og utbyggerne håper på et reguleringsvedtak i 2016.
 
Byggherre Oxer og Frost, som eier Doyén-konseptet, har sikret seg opsjon for kjøp av eiendommen av Ellen Drengsrud. Eieren av Drengsrud gård er også sterkt delaktig i utformingen av prosjektet, som er planlagt i klassisk arkitektur som skal harmonere med herregården og omgivelsene.
 
Kjøper bolig for milliarder på Sørenga

Annonse

For «folk flest»

 
Doyén-boligene henvender seg til beboere fra 50 år og oppover.
 
– Er det en «rikmannslandsby» dere legger opp til her?
 
– Nei, med boligstørrelser fra 50–150 kvadratmeter og priser fra 3–15 millioner finnes det noe for folk flest. Kvadratmeterprisen blir mellom 60.-70.000 i snitt, omtrent på nivå med Landsnes Hage.
 
– Hvem bygger dere for?
 
– Vi tror mange av kjøperne i dag er bosatt i nærområdene på Engelsrud, Vardåsen, Drengsrud, Borgen og rundt Asker sentrum. Det ser vi av de 200 interessentene som har henvendt seg til dette prosjektet allerede.
 
Flere av beboerne i Norges første Doyén på Eidsvoll beskriver boformen som et slags «hotell» med klare private grenser, der man bor og deler tjenester og opplevelser sammen.
 
– Det er et svar på en av vår tids store folkesykdommer, nemlig ensomhet – ikke bare blant enslige, men også den vanskelige tosomheten som oppstår når barna flytter ut og man sitter igjen alene, sier Langeland og Løge.
 
Denne saken ble første gang publisert i Budstikka. 
 
Økt interesse for dyre boliger