Polmar nominert til designpris

Publisert
11. mai 2017
Tekst av
Elin Reffhaug Craig

Sara Wright Polmar kan bli Nordic Designer of the Year

Den norske designeren Sara Wright Polmar er nominert til den prestisjetunge prisen  Formex Nova Design Award 2017 – Nordic Designer of the Year.Prisen blir delt ut i Stockholm 23. august, og skal bidra til å promotere nordisk design av høy kvalitet.

– Det er jo veldig hyggelig med en slik nominasjon, særlig med tanke på hvor mange spennende og aktuelle unge designere som faktisk finnes i Norge og resten av Norden idag, sier Sara Polmar til Botrend.

Her kan du lese mer om norsk design

Annonse

Erfaren designer

Polmar er en godt etablert designer i Norge og utlandet.

I 2011 etablerte hun, i samarbeid med Sverre Uhnger og Victoria Günzler, alle tre fra Bærum,  designkollektivet Klubben. 

Polmar har utstillinger bak seg i Oslo, Paris, Tokyo og New York og har flere ganger deltatt på den norske utstillingen i Milano. 

I år designet hun produktet  «Matchbox” til messen i Milano.  Dette er lite og funksjonelt oppbevaringsmøbel som er fleksibel i bruk.

Unikt samarbeidsprosjekt om norsk design

– Viktig å bli lagt merke til

Nominasjonenene til prisen Nordic Designer of the Year inkluderer designere fra Island, Finland, Danmark og Sverige, og juryens begrunnelse lyder:

Sara Polmar’s work has a strong, graphic feel. Her design is unaffectedly self-evident. Colors and forms are well-chosen, and the color combinations achieve interesting “works of art”. The results are simultaneously highly functional. Sara Polmar is also a dynamic force for other contemporary designers in Norway.

Polmar selv tror prisen kan åpne nye dører.

– For å kunne overleve som designer er jo det å bli lagt merke til et viktig aspekt, og det å bli nominert til denne prisen, og få mulighet til å synes på Formex er jo en fin anledning i så måte. Det å bli lagt merke til ikke bare her til lands, men også faktisk internasjonalt, er jo en stor glede og ære. Er jeg heldig kan det føre til noen nye og interessante kontakter og jobbmuligheter fremover, sier hun til Botrend.

Mange nordmenn reiser til Formex Stockholm hvert år, messen som regnes som nordens største møteplass for nordisk interiørdesign.

Les mer på Botrends forside her.

Følg oss på Facebook og Instagram på @botrend.no og send oss gjerne tilbakemelding her.