Prisrekord på Sandvika-leilighet

Publisert
15. mars 2016

100 møtte på visning og salget endte én million over takst.

Nylig ble det satt prisrekord i Sandvika, da en stor leilighet på Kjørbokollen ble solgt for 13 millioner kroner.
 
– Leiligheten er den dyreste leiligheten som noensinne er solgt i vestre Bærum. Det har heller ikke, så vidt meg bekjent, blitt omsatt dyrere leiligheter i Asker, sier eiendomsmegler og partner Fredrik Morris Michaelsen hos Privatmegleren Thøgersen & Partnere i Sandvika.
 
Leiligheten er av det aller største slaget av hva som er mulig å få tak i på Kjørbokollen, med et bruksareal på 155 kvadratmeter. Den omtales som «en sjelden perle» og har blant annet tre soverom, to bad og enorm takterrasse.
 
– Leiligheten har en helt enestående beliggenhet på Kjørbokollen, som i seg selv er et av de mest ettertraktede stedene å bo i Sandvika, forklarer megleren. 
 
Denne Heggedal-boligen satte prisrekord

Annonse

En million over takst

 
Kjørbokollen ligger midt i Sandvika sentrum, og leiligheten er «på toppen» av Sandvika Storsenter.
 
Prisantydningen var i utgangspunktet på 12 millioner, og når leiligheten ble solgt for en million over takst, sier det mye om interessen rundt objektet.
 
– Vi må helt tilbake til 2009 for å finne siste omsetning på rundt 150 kvadratmeter, noe som forklarer hvorfor leiligheten var så populær, sier megleren.
 
Stor vekst i luksusmarkedet
 
Tips eller tilbakemelding til Botrend-redaksjonen? Send oss en e-post.

Omsettes sjelden

 
Leiligheten på Kjørbokollen er en fireroms hjørneleilighet, med en privat takterrasse på 100 kvm. Enorm utsikt over Sandvika sentrum, Kadettangen, Oslofjorden og Kalvøya bidro antagelig til den store interessen rundt boligen.
 
– Interessen i forkant av visningen var stor. Det var over 6.000 visninger av Finn-annonsen og mange som fikk tilsendt prospektet digitalt. Jeg avholdt også flere private visninger, forklarer Morris Michaelsen.
 
Under den førte åpne visningen, på en søndag, møtte mellom 80 og 100 personer opp. Megleren er ikke overrasket over at leiligheten gikk over prisantydning.
 
– Et slik sjeldent objekt er det mange som har ventet på og det kan bli lenge til neste gang.  
 
Generelt sett er det vanskelig å finne store leiligheter i Sandvika.
 
– Det finnes få og de omsettes sjelden. Når de først kommer på markedet er det mange om beinet, forklarer Morris Michaelsen.

Stor etterspørsel

 
Slik Botrend har skrevet flere ganger, er dagens boligmarked preget av lavt utbud.
 
– Boligmarkedet i dag er preget av lite tilgang og stor etterspørsel. De fleste boliger i dagens markedet får god oppmerksomhet og blir solgt raskt, selv om det selvfølgelig finnes unntak, sier Fredrik Morris Michaelsen.
 
De fleste eiendomsmeglere råder nå selgere til å komme på banen.
 
– Nå må folk begynne å selge og få boligen sin på markedet. Selg med forbehold om en lang overtagelse. Omsetningshastigheten er lav, boligene går fort, det meste blir solgt etter en visning og vi får normalt nå gode priser året rundt, uttalte daglig leder Petter Mamen-Lund i Eie Eiendomsmegling til Budstikka nylig.
 
Enebolig på Høvik gikk én million over takst.

Annonse

Realistiske forventninger

 
Fredrik Morris Michaelsen i Privatmegleren påpeker mye av det samme: 
 
– Skal du selge bolig nå, er det viktig å komme ut i markedet mens tilbudet av boliger er begrenset og etterspørselen stor. Men det er også viktig å sette av godt tid til salgsforberedelsene. Den ekstra gode prisen er et resultat av en skikkelig presentasjon, bade estetisk og meglerfaglig, sier han. 
 
Han har også råd til kjøpere.
 
– Sørg for å ha finansiering på plass og realistiske forventninger. Sjansen for å finne noe som er 100% det du har forestilt deg er liten. Dette gjelder spesielt eldre som skal flytte fra eneboligen sin og over i leilighet. Det er ikke få som har gått glipp av «drømmeleiligheten» fordi det ikke var plass til alle 12 spisestuestolene rundt bordet i stuen, sier han.