Prissjokk på nye boliger

Publisert
4. juli 2016

Selvaag-sjef tror boligprisene skal opp 50 prosent.

Mandag offentliggjør Budstikka boligprisstatistikken for 2. kvartal 2016, for brukte boliger i Asker og Bærum.
 
Baard Schumann fra Snarøya, som er administrerende direktør for boligutbyggeren Selvaag, tror på gigantisk prisvekst  på nye boliger de neste årene.
 
Han tror  snittprisen for nye boliger i Bærum vil krype opp mot 100.000 kroner per kvadratmeter i løpet av fire til fem år.
 
Her er boligprisene i Asker og Bærum
 
– Du tror på en prisøkning på nye boliger i Asker og Bærum på 40-50 prosent?
 
– Ja, det tror jeg fort at vi kan se.  Så lenge tilbudet er mindre enn etterspørselen, så kommer vi fort til å ende opp på det, sier han.
 
Samtidig påpeker han at Asker ligger litt lenger ut geografisk sett, og at det dessuten er blitt åpnet for en del boligutbygging i kommunen.
 
Boligtoppen er bekymret for fremtiden

Annonse

For få boliger som bygges

Det var Finansavisen som først omtalte Schumanns prognoser om 50 prosent prisvekst på nye boliger i Oslo. Han tror altså at utviklingen vil bli mye av den samme i våre to kommuner.
 
Kommersiell tjeneste: Se hvilke boliger som er til salgs her.
 
Tips og innspill? Kontakt oss her.
 
– Bærum legger opp til nesten bare boligutbygging på Fornebu. De regulerer såpass få tomter ellers i kommunen, fordi de i utgangspunktet ikke ønsker så mye boligutbygging. Selv om de sier at de gjør det, så er nok ikke det sannheten. Det gjør at tomteprisene og boligprisene også kommer til å stige betydelig fremover, mener han.
 
Han understreker at de merker at nedgangen i oljeserviceindustrien har påvirket boligsalget, så utviklingen kan påvirkes av hvor fort den er på beina igjen.
 
Denne saken ble først publisert på Budstikka.no.
 
Les flere saker på Botrends forside her.