Slik pynter familien til 17.mai

Publisert
13. mai 2017

Gjetter du hvor Lene har funnet mye av pynten?

Lene Sæbø Serck bor på Jar i Bærum og feirer nasjonaldagen med familie og venner.
 
Hun pynter gjerne huset til fest, for å gjøre omgivelsene lune og hyggelige for seg selv og gjestene, men innrømmer at bordene hun dekker til ulike anledninger gjerne blir et hastverksprosjekt like før gjestene kommer.
 
 
– Jeg liker å dille med interiør når jeg har tid, men i en travel hverdag havner det i andre rekke. Likevel synes jeg det er hyggelig å gjøre det litt ekstra fint til slike anledninger. Ved å tenke kreativt og ha fokus på gjenbruk kan man få til mye uten at det koster all verden, forteller hun.
 
 

Annonse

Finner det unike

Lene er opptatt av gjenbruk, og går gjerne på loppemarked for å finne sjeldne skatter andre ikke vil ha.
 
Gjør uteplassen klar for nasjonaldagen
 
Dette bruker hun for å gi festbordet en siste finish.
 
– Jeg liker unike ting som ikke «alle» har, og finner det meste av nipset jeg pynter med på loppemarked. Det blir litt som en skattejakt når jeg har tid og mulighet. Deretter setter jeg det sammen slik jeg syntes er pent og bruker blomster og planter for å gjøre det mer frodig, forteller hun.
 
Saken fortsetter under bildene. 

Begrenser farger og elementer

Ved å begrense fargebruken, unngår Lene at det blir rotete. Det finnes ingen fasit på hvilke farger du kan bruke, men for Lene falt valget på gull som gjerne hører en festdag til, grønt som kjennetegner våren, og et hint av både rødt, hvitt og blått.
 
Lyst til å se flere bilder fra Lenes inspirasjonsrike hjem?
Sjekk ut Instagramprofilen hennes her. 
 
Flagg og dekorative bånd er brukt som en rød tråd for å skape en helhet. Både på benken ved spisebordet i hagen, rundt servietter, i busker og trær, og på bordet.
 
– Bruken av flagg og bånd er en enkel måte å pynte på, og gjør masse ut av seg. Det gjelder bare å være litt kreativ, forteller hun.
 
Saken fortsetter under bildene. 
 

– Margeritter er favoritten 

 
Ann Kristin Eliassen, butikksjef ved Kremmerhuset i Sandvika, og medarbeider Lotte Lauten er også for bruk av bånd til nasjonaldagen.
– Små flagg, vimpler og bånd er fint. Sistnevnte er for eksempel veldig stilig rundt tøyservietter, tipser de.
 
I tillegg anbefaler de blomster på bordet, spesielt margeritter med røde bånd rundt. Det holder butikksjef på Mester Grønn, My Tuvesson med henne i.
 
 
– Margeritter er favoritten til nasjonaldagen. Ha det i potter på bordet med litt bånd rundt eller bruk kun blomsterknoppen som pynt spredt ut på bordet, tipser hun.
 
Tuvesson anbefaler også en stor bukett i senter hvis man skal har et stort bord.
 
– Det er veldig lekkert, påpeker hun.

Malin, Ekelund, merchandiser hos Riviera Maison i Sandvika anbefaler å ta naturen inn på festbordet.
 
– Vær kreativ og bruk det du finner ute. Kongler, bark og kvister kan være veldig dekorativt, tipser hun.
 
Hun synes det er fint når festbordet ikke er så stivt, og forteller at man kan finne alternativer til det meste, som gjør dekorasjonen lett og ledig.
 
– Til blomster kan du for eksempel bruke små vannglass i stedet for vaser. Da tar man barndommen litt tilbake. I tillegg er det viktig å få gjestene til å føle seg spesiell. Pynt derfor tallerken til hver enkelt, for eksempel med fine tøyservietter, serviettringer og en personlig hilsen, en blomst eller lignende, sier hun.
 

Ekspertenes beste råd: 

  • Malin Ekelund, visual merchandiser, Riviera Maison i Sandvika: – Pynt bordet med levende lys og blomster. Man trenger ikke nødvendigvis bruke flagg, det kan holde med for eksempel blå og hvite blomster. Få gjestene til å føle seg spesiell ved å dekorere tallrekken. Skal du servere noe i skål, er det fint å sette den oppå tellerken i stedet vi siden av. Serviettringer er fint med en blomst eller lignende inni, og bruk tøyservietter. Det gjør det hele mer høytidelig. Husk også at det skal være plass til mat på bordet, så ikke pynt for mye.

 

  • My Tuvesson, butikksjef, Mester grønn i Sandvika: – Blomster og telys gjør bordet til et festbord. Bruk farger på blomster du liker, men velg ut to. For mange farger blir rotete. Har du et stort bord kan en stor bukett i senter være fint, eller du kan pynte jevnt utover i ulike høyder, for eksempel ved å bruke fargede ølflasker som vaser med litt hamp i en sløyfe rundt.

 

  • Ann Kristin Eliassen (butikksjef) og Lotte Lauten, Kremmerhuset i Sandvika: – Sett ditt preg på bordet med det du liker! Du kommer langt med noen bånd på bordet og litt blomster. Du trenger ikke gjøre så mye ut av det, men pass på at det ser ordentlig ut, og husk å kose deg! 

 

Les mer på Botrends forside
 
Følg oss på Facebook og Instagram på @botrend.no og send oss gjerne tilbakemelding her.