Redervilla til lavpris

Publisert
21. oktober 2015

– Svært lav kvadratmeterpris, sier advokat om Villa Ringiåsen som nå er solgt.

Herskapsboligen som det er snakk om, er en sjelden eiendom tegnet av arkitekt Magnus Poulsson for skipsreder Dag Klaveness i 1960.
 
Den karakteriseres som arkitektonisk og kulturhistorisk svært viktig.
 
Eiendommen ligger ved markagrensen, i Vestmarkveien i Bærum.
 
Det 1.500 kvadratmeter store huset har en anslått byggekostnad på 63 millioner kroner. I 2011 skrev Budstikka at eiendommen var til salgs for 37 millioner kroner.
 
Siden mai i år har eiendommen vært på tvangssalg.
– Budet på 21,2 millioner ble oversendt i slutten av august, og avsatt stadfestet i midten av september. Det har ikke kommet inn noen anke, opplyser advokat Carsten Gunnarstorp i firmaet Brækhus Dege til Botrend. Han bistår med salget av den svært sjeldne eiendommen.
 
Les flere saker på Botrend her. 
 
Artikkelen fortsetter under bildet.

Billig

Foruten å være tegnet av en av Norges fremste arkitekter, er boligen også utsmykket med kunstverk signert Joseph Grimeland. Blant annet er det flere skulpturer i hagen, et veggrelieff ved inngangspartiet og en enorm fresco i spisestuen.
 
Da prinsesse Märtha Louise og Ari Behn var på jakt etter bolig i landlige omgivelser i 2001 var Ringiåsen trukket frem som et alternativ. De bosatte seg som kjent i Lommedalen.
 
– Eiendommen er så stor, og av slik karakter ,at det kreves at man har folk som jobber der. Nå er det mer populært å eie leiligheter der slikt arbeid går på felleskostnadene, sier advokaten.
 
Han går langt i å påstå at eiendommen går på billigsalg.
 
– Hvis man ser hva man får for samme pris et annet sted, så er det hårreisende. Men slik er markedet, sier Gunnarstorp.

Annonse

Annonse

Lav kvadratmeterpris

Den nye eieren må ikke foreta store strukturelle endringer, men det må gjøres mye for å få boligen opp til moderne standard. Det er to bygninger i tillegg til hovedhuset, og disse to er i dårlig forfatning.
 
– Dette er en fantastisk eiendom som selges til ekstremt lav kvadratmeterpris, sier advokat Gunnarstorp, og opplyser at med et bruksareal på 1.497 kvadratmeter, blir prisen per kvadratmeter 14.200 kroner.
 
Arkitekt Magnus Poulsson er mest kjent for Oslo Rådhus, som han tegnet sammen med Arnstein Arneberg, samt Bærum rådhus.
 
Skipsreder Dag Klaveness (1913-1986) var sentral i norsk skipsfart i mange år, blant annet som president i Norges Rederiforbund.