Rekkehus gikk 620.000 over takst

Publisert
29. juni 2016

Nå selges de siste boligene før sommerferien.

Et rekkehus i Emil Stangs vei på Gjettum ble solgt til 620.000 kroner over prisantydning forrige uke.
 
Rekkehuset føyer seg inn i rekken av boliger som gikk langt over takst i juni måned. Hele 60 prosent av samtlige boligsalg i Bærum denne måneden ble gjennomført til over takst. 
 
– Det meste har blitt solgt til en svært god pris, sier eiendomsmegler og daglig leder ved Krogsveen Eiksmarka- Østerås, Kristoffer Stormfelt.
 
Det er han som står bak salget av det 128 kvadratmeter store rekkehuset på Gjettum. Rekkehuset fra 1969 går over tre plan og gikk fort unna i dagens pressede boligmarked hvor det er en særlig knapphet på rekkehus. Flere budgivere knivet om objektet som til slutt ble solgt for 5.720.000 kroner.
 
Botrend får du siste nytt fra eiendomsmarkedet i Asker, Bærum og Stor-Oslo.
 

Annonse

Tirsdag ettermiddag ble eiendomsmeglerens siste objekt før sommerferien solgt, og han kan nå erklære at årets roligste salgsmåned er i gang.
 
– Juli er årets roligste salgsmåned i Bærum og det er ikke mange som tar sjansen på å selge når såpass mange er bortreist på ferie. Noe som kanskje resulterer i at man går glipp av budgivere. For du kan være heldig å treffe på de som er hjemme, men de fleste tar ikke denne sjansen. Dette resulterer i en rolig måned for både meglere og visningsdeltakere, sier Stormfelt.  
 
Slår av 10 mill for å selge ærverdige «Borgen».
 
 

– Mange vil sikre seg bolig før ferien

Juli er årets desidert roligste måned for boligsalg. Nest etter desember er dette måneden hvor det selges færrest boliger i Norge, ifølge Eiendom Norges statistikker. Nordmenn er i feriemodus og de kjøpelystne konsentrerer seg heller om hyttemarkedet hvor salg av sjøhytter står sentralt.
 
De siste fem årene har det blitt omsatt rundt 4.000 bruktboliger i juli, mens toppmåneden juni har kunnet skilte med 9-10.000 solgte objekter.
 
I skrivende stund ligger det 161 boliger ute for salg i Bærum og 80 i Asker. Flere er nyboligprosjekter med lengre salgstid.
 
Kommersiell tjeneste: Se hvilke boliger som er til salgs her.
 
– Det ble solgt 47 boliger i Bærum forrige uke. Det er ikke mye mer som skal ut, og allerede til helgen begynner det å bli ganske rolig i markedet, sier Kristoffer Stormfelt i Krogsveen.
 
– Det er siste innspurt og mange vil sikre seg bolig før ferien. De fleste er klar over at juli er en rolig måned og at det ikke kommer mer før litt ut i august. Det kan føre til at prisene stiger enda mer på de gjenværende objektene.
 

Knapphet på rekkehus

Proppen i eiendomsmarkedet i Stor-Oslo har ført til en knapphet på boliger i alle prisklasser. Særlig rekkehus har vært svært ettertraktet, noe som har ført til elleville budrunder og skyhøye boligpriser.
 
I mai gikk et Asker-rekkehus én million over takst, mens et rekkehus på Hosle i Bærum gikk unna for 6,7 millioner kroner i juni – 800.000 kroner over takst. Store behov for oppgraderinger og oppussing ser heller ikke ut til å skremme boligkjøperne som jakter i et presset marked.
 
Neste uke lanserer Eiendom Norge sin boligprisstatistikk for inneværende måned. Det er lite som tyder på at etterspørselen har endret seg siden mai som var preget av den sterkeste prisutviklingen på mange år. 
 
Sliter du med å se potensialet i boligen? Få Boligdama sine beste tips her.
 
På Juterudåsen i Bærum steg et rekkehus på 57 kvadratmeter med hele 820.000 kroner på to år.
 
– Vi ser det spesielt godt på rekkehus og delte boliger. Det er populære hustyper det er altfor få av. Det har omtrent ikke vært bygget slike siden 80-tallet, sier eiendomsmegler og daglig leder ved DNB Eiendom Bekkestua, Anders Bonesmo.
 
Les flere saker på forsiden av Botrend her. 
 
Tips og innspill? Kontakt oss her.